Počinje BORBA ZA EP: Košarkaši Srbije SPREMNI za Švajcarsku!

Autor:

Sport

28.11.2020

09:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija se od ponedeljka nalazi u Finskoj, gde joj slede dve kvalifikacione utakmice za Eurobasket 2022.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Srbije

Protivnici su Švajcarska i Finska, a cilj su dve pobede.

Danas od 15.30 Srbija igra protiv Švajcarske, a o tom meču, kao i mnogim drugim stvarima, govorio je povratnik u reprezentaciju posle sedam dugih godina, Danilo Anđušić, kao i Stefan Pot i selektor Kokoškov. 

- Veoma mi je drago što ponovo oblačim dres sa državnim grbom. Dobro se osećam i pružiću maksimum kako bih ispunio sve zadatke. Znamo da je format kvalifikacija specifičan i da timovi koji imaju mnogo NBA i evroligaških igrača imaju problem uigranosti. Ipak, trudili smo se da u ovih nekoliko dana usvojimo što više principa u igri i da iz tih principa tražimo dve pobede u balonu. Iako su i Švajcarska i Finska sigurno uigranije od nas, verujem da je kvalitet na našoj strani i da ćemo ga pretočiti u rezultat - rekao je Anđušić.

RepublikaFoto: Starsport
Bivši igrač Partizana Danilo Anđušić vratio se među "Orlove" posle sedam dugih godina...

Prve minute u kvalifikacijama za Evrobasket 2022. tražiće i Stefan Pot, bek koji je sa mlađim selekcijama reprezentacije Srbije već osvajao medalje na velikim takmičenjima.

- Naša ambicija je da u subotu i ponedeljak zabeležimo dve pobede. Iako ćemo prvi put igrati u ovom sastavu, dosta nas se poznaje iz ranijih sezona i mlađih selekcija. Iako nije isto, verujem da smo za ovih nekoliko dana uspeli da se koliko-toliko uigramo i da ćemo uz dobru i požrtvovanu igru doći do našeg cilja. Okolnosti jesu specifične, ali kako nama tako i svima. Svi smo u hotelu, izolovani, svako na svom spratu, tako da su uslovi praktično isti za sve - kaže plejmejker Igokee.

Protivnici ne spadaju u red najkvalitetnijih evropskih selekcija, ali prostora za opuštanje nema. Srbija će igrati u kombinovanom sastavu, bez igrača iz NBA i Evrolige.Srbija će igrati u "balonu", a o tome kako to izgleda pričao je ranije selektor Igor Kokoškov.

- Ovo je nešto novo, pionirski poduhvat, u nekoj smo vrsti zatvora, ali znamo što smo tu. Jeste veliki izazov! Švajcarska i Finska imaju tim u istom sastavu, bez obzira na takmičenje, za nas je mnogo novih imena u reprezentaciji. Oni su sa aspekta uigranosti ispred nas, ali nam motiv ne nedostaje. Daćemo sve od sebe da se predstavimo na najbolji način. Došli smo da pobedimo obe utakmice - rekao je Kokoškov.

RepublikaFoto: Starsport
Kokoškov je u Finsku došao po dve pobede i ništa manje!

Posle Švajcarske, Srbija u ponedeljak 30. novembra od 18 sati igra protiv Finske, a posle toga, plasman na Evro 2022!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading