BIZARNA ODLUKA KINGSA: Otarasli se Bogdanovića kako bi DOVELI...NJEGA?!

Autor:

Sport

26.11.2020

17:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čelnici Sakramento Kingsa nikada nisu važili za najbolje u NBA, ali oni kao da se svakim danom aktivno trude da budu najgori.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kingsi su se otarasili Bogdanovića kako bi doveli Vajtsajda (pozadina)

Dugi niz katastrofalnih poteza konačno je koštao Vladu Divca posao pred početak nove sezone, ali ni njegov zamenik Monte Mekner ne deluje kao da se najbolje snalazi u toj ulozi.

Kingsi su najpre neobjašnjivo pustili Bogdana Bogdanovića da potpiše za Atlanta Hokse iako su imali mogućnost da izjednače ponudu, a sada su za novac koji bi potrošili na sjajnog šutera i reprezentativca Srbije uložili u centra stare škole za koga nije najjasnije kako će se uklopiti.

U pitanju je Hasan Vajtsajd, doskorašnji igrač Portalnt Trejlblejzersa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hasan Vajtsajd bio je najbolji bloker u NBA prošle sezone sa 2,9 po meču

Vajtsajda su inače draftovali Kingsi davne 2010. godine kao 33. pika na draftu, ali su se njihovi putevi razišli sve do sada, kada je gorostas odlučio da želi da se vrati u Sakramento.

Uslovi ugovora nisu poznati, ali je tržište za igrače njegovog tipa veoma limitirano poslednjih godina.

u NBA vlada trend centara koji šutiraju trojke i umeju da barataju sa loptom, poput našeg Nikole Jokića, ali Vajtsajd ne popunjava apsolutno nijednu od tih kategorija, što ovaj transfer čini još bizarnijim.

 

 

 

Nemojte nas pogrešno shvatiti, doskorašnji saigrač Dejmana Lilarda i Karmela Entonija imao je sjajnu sezonu u Portlandu, jedan je od najboljih u onome što tradicionalni centri rade, ali se jednostavno ne uklapa u modernu, mladu ekipu poput Kingsa.

Bilo kako bilo, Sakramentu treba bilo kakva pomoć kako bi prekinuli sušu plejof nastupa, pa su mogli i gore od igrača koji je prošle sezone beležio 15,5 poena, 13,5 skokova i 2,9 blokada po utakmici. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading