Partizan PROKOCKAO POBEDU NA DERBIJU: Miler-Mekintajer prerastao iz tragičara, U HEROJA, pa nazad, Zvezda odnela veliki trijumf!

Autor:

Sport

23.11.2020

19:20 >> 21:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi derbi posle devet meseci doneo nam je dosta uzbuđenja, a kada se prašina slegla, slavili su izabranici Saše Obradovića rezultatom 86:85.

RepublikaFoto: ABA liga
KK Partizan - KK Crvena zvezda

Prva četvrtina počela je furiozno za Crvenu Zvezdu, pa su posle svega nekoliko minuta vodili sa 11 razlike.

Pogađali su svi sem Lojda, dok je sa druge strane Miler-Mekintajer imao početak iz noćne more sa dva faula u prvih par minuta, da ne pominjemo neiznuđene izgubljene lopte.

Ipak, svega dva minuta pre kraja deonice Partizan se razbudio, pa je pomoću ofanzivnih skokova Mozlija, Zagorca i Rašona Tomasa i pogodaka koji su posle njih usledili smanjio na svega tri razlike.

16 poena sa ofanzivnog skoka bilo je dovoljno za prilazak na -1, ali je onda Hol pogodio za održavanje razdaljine. Lengston je odlično izgledao na ovom meču, pa je preuzeo ulogu plejmejkera od pomalo pogubljenog Lojda, ali je svega par minuta pred poluvreme poklekao pred povredom prepone.

Borili su se crno-beli uprkos velikom broju grešaka, ali je završnica poluvremena bila fatalna, pošto je Zvezda u poslednjem napadu postigla dve trojke posle naivno izgubljene lopte i odlepila se na +10.

Nastavio se ovaj šablon i do same završnice, pa je Partizan skakao i pogađao pod košem, dok su košarkaši Zvezde igrali na kontru, koristili svaku grešku crno-belih, i spektakularno pogađali za tri.

Četvrta četvrtina počela je isto kao prva, nizom grešaka Partizana, ali nekako crno-beli ipak nisu dozvolili rezultatu da se otme kontroli, pa su do samog kraja gajili nade da mogu da se vrate.Rašon Tomas igrao je spektakularno, ali mu je Džordan Lojd uporno uzvraćao, pa je na kraju „parni valjak“ uprkos kasnim poenima Tomasa i Mekintajera, kao i faula u napadu Voldena u poslednjem napadu, ostao bez pobede.

Najefikasniji u redovima crveno-belih bio je Kori Volden sa 16 poena, odnosno Džordan Lojd sa 18, dok su u Partizanu najbolji bili Rašon Tomas sa 19 poena, šest skokova i čak tri banane, odnosno Vil Mozli sa 13 poena i četiri ofanzivna skoka. Nije se obrukao ni Miler-Mekintajer na kraju, pa je meč završio sa 15 poena i sedam asistencija.

Četa Saše Obradovića još uvek je neporažena u ABA ligi sa 8-0 posle „večitog“ derbija, dok izabranici Filipovskog imaju 7-4.

Crvenu zvezdu posle ovog susreta čeka okršaj sa Budućnošću, dok Partizan ide na megdan Mornaru.

Kraj četvrte četvrtine, Partizan - Crvena zvezda 85:86

 

10. minut - O'Brajant postiže poene sam ko duh ispod koša. Košarkaši Zvezde ne žure, ali Volden pravi faul u napadu i daje nadu Filipovskom i njegovom timu! Zagorac pogađa za tri!!!! Partizan je na kraju imao šut za pobedu, ali ga Miler-Mekintajer nije iskoristio...

9. minut - Miler-Mekintajer ponovo se zaleteo i zaradio faul! Sa druge strane Gordić faulira Voldena. 

8. minut - Partizan hvata priključak u samoj završnici, pa Miler-Mekintajer sa bacanja spušta prednost Crvene zvezde na +4. 

6. minut - Džoni O'Brajant pogađa za dva. Markus Pejdž mu uzvraća, a potom Nemanja Dangubić dobija petu ličnu i napušta meč. Rašon Tomas potom igra defanzivnu rolu sezone, pošto je najpre lupio dve banane crveno-belima, a onda uhvatio i dva skoka u istom napadu Zvezde.   

4. minut - Gotova amaterska košarka igra se u završnici. Pejdž gubi loptu za Partizan, pa Jagodić-Kuridža za Zvezdu, a potom Volden pravi svoj četvrti faul. Oba tima sada imaju po dvojicu igrača sa četiri lične. Gordić je bio precizan sa linije za slobodna bacanja, pa je onda faulirao Davidovca sa svega sekundom na satu. Lojd je pogodio još jednu trojku, ali mu je vratio spektakularni Rašon Tomas!

3. minut - "alejup" Volden i Terija nije uspeo, ali je viši Amerikanac ipak uhvatio loptu pa je bez problema prikucao u koš. Partizan potom pokušava svoju verziju "alej-upa", ali ni ona ne prolazi. Niz grešaka nastavio se faulom u napadu Emanuela Terija.

2. minut - Nije prošlo ni dva minuta igre u poslednoj deonici, a Partizanu je već dosuđena tehnička, praćena podbacivanjem koju je dobila Zvezda. Mozli je precizan sa bacanja za -8 Partizana. Markus Pejdž potom krade loptu, ali ondai isto radi i Tejlor Ročesti, ali onda on gazi aut liniju. 

RepublikaFoto: ABA liga
KK Partizan - KK Crvena zvezda

 

Kraj treće četvrtine, Partizan - Crvena zvezda 65:74

 

9. minut - Ročesti nastavlja da baca pasove kao Teodosić, a Jagodić-Kuridža ponovo pogađa iz kornera. Prati ga Davidovac sa još jednom. Mekintajer iskupio se u potpunosti igrom u trećoj četvrtini, pa još jednom pogađa iz prodora. 

RepublikaFoto: ABA liga
Miler-Mekintajer iskupio se za greške sjajnom trećom četvrtinom

7. minut - Miler-Mekintajer fauliran je od strane Lazića pri šutu sa distance, a ovaj je sa bacanja bio stopostotan. Zvezda igra znatno grublje u ovoj deonici, Partizan se bliži preko bacanja, ali Volden nastavlja da pogađa nerealne šuteve pa je još jednu trojku sa velike distance pretvorio u poene.

6. minut - Lojd pogađa prvu trojku na meču, a potom vezuje 5-0 prodorom kao kroz puter. 

5. minut - Jagodić-Kuridža uhvatio je prvi ofanzivni skok za Zvezdu na ovom meču. Zagorac odlično igra u drugom poluvremenu, pa je sada iznudio faul Voldena. Miler-Mekintajer potom je konačno pogodio iz igre, i to težak šut sa polu-distance.

4. minut - Čim je Mekintajer prestao da forsira, stvari teku mnogo fluidnije u napadu Partizana. Na žalost, crveno-beli tako igraju ceo meč pa još uvek imaju prednost od +6. 

3. minut - Rašon Tomas za tri! Sjajno igra krilni centar crno-belih protiv Zvezde, pa upisuje 12. poen. Zvezda je zbrzala sa druge strane, a potom se nastavio niz ofanzivnih skokova crno-belih, a poslednji je rezultirao pogotkom Dangubića.

2. minut - Zagorac je anulirao barem jednu trojku sa kraja poluvremena pogotkom iza linije 3,65. Lojd je potom pogodio 2+1, a Mekintajer nastavio je tamo gde je stao, pa se zapleo u ćošak i izgubio loptu. Kori Volden postigao je tada desetu trojku za crveno-bele, a Zvezda se odlepila na +13. 

 

Kraj druge četvrtine, Partizan - Crvena zvezda 40:50

 

10. minut - Miler-Mekintajer nastavlja da igra očajan meč, pa sada dribla do kraja napada pre nego što šutira "stepbek" preko ruke. Teri upisuje prve poene sa druge strane, a Mekintajer sa linije za slobodna bacanja postiže prve poene. Poslednji napad crveno-beli pretvorili su u čak šest poena, pošto je najpre Ročesti pogodio za tri, a onda Volden ukrao loptu i uradio isto.

9. minut - Zvezda opet pravi prednost od +4. Dosta fauliraju, ali Partizanovi igrači često maše sa linije. Mekintajer se vratio u igru, ali bolje da nije, pošto je odmah prodao loptu. Ritam meča znatno je opao, pa utakmica polako prerasta u rat. Rade Zagorac konačno pogađa dva bacanja za Partizan, a tandem Ročesti-Teri trudi se da upiše već uigrani alej-up na ovoj utakmici, ali Nikola Janković to sprečava faulom.

RepublikaFoto: ABA liga
KK Partizan - KK Crvena zvezda 

8. minut - Partizan za tri šutira 1-12. Sudije su Dangubiću potom svirale nepostojeći faul, pa su još i Lojdu priznali poene iako očigledno nije šutirao pre faula. Tri faula trenutno imaju Rit, O'Brajant i Nemanja Dangubić. On je upravo napravio i četvrti faul, što će za crno-bele biti veliki hendikep u nastavku.

7. minut - Mozli dolazi do devetog poena sa bacanja, a Lojd prodaje još jednu loptu sa druge strane. Hol je potom ukrao istu, ali mu Tomas sjajno nije dozvolio da poentira. Nažalost, već u sledećem napadu povredio je preponu, pa se čeka odluka o njegovom stanju. 

5. minut - Četa Saša Filipovskog ima 16 poena sa ofanzivnih skokova na ovom meču. Hol nastavlja sa dobrom igrom, pa sada poentira za dva posle šetnje kroz odbranu Partizana. Tomas potom sa druge strane upisuje nove poene, ali Lengston Hol vraća za tri. 

4. minut - Šta bi Partizan bez Vila Mozlija?! Još jedan ofanzivan skok, a potom i novi poeni. Tomas potom lupa blokadu sa druge strane, ali onda pravi i ofanzivan faul. Džordan Lojd upisao je prve poene preko pola tima Partizana. Novi ofanzivni skok Partizana.

3. minut - Vil Mozli pogodio je oba bacanja, a odbrana Partizana omogućila je trčanje crno-belima, koje nažalost nisu pretvorili u brze poene, ali jesu u poene Gordića posle prolongirane pik-en-rol akcije. Partizan dolazi do poena prednosti.

2. minut - Partizan grize svom snagom i dolazi do svega poena zaostatka!

 

Kraj prve četvrtine, Partizan - Crvena zvezda 19:22

 

10. minut - Nemanja Gordić pogodio je prvu trojku za crno-bele na ovom meču. Mozli opet hvata ofanzivan skok, a Partizan novu priliku pretvara u 2+1 Rašona Tomasa, koji potom i krade loptu Ročestiju, a crno-beli četvrtinu privode kraju još jednim ofanzivnim skokom i pogotkom uz faul Radeta Zagorca.

RepublikaFoto: ABA liga
KK Partizan - KK Crvena zvezda

8. minut - Zagorac faulira Davidovca, a to se ispostavlja kao pametna odluka pošto je napad Zvezde kiksnuo pri izvođenju lopte. Zato, kada je teško, tu je sjajni Vil Mozli koji monstruozno prikucava promašaj Pejdža!

7. minut - Konačno i greška Obradovićeve ekipe. Lojd je šutnuo loš "flouter", a Teri je potom napravio faul u napadu. Nisu to iskoristili crno-beli, pa se Teri iskupio blokadom sa druge strane. Tejlor Ročesti ušao je sa klupe i pogodio trojku prvim šutem iz igre.

6. minut - Crno-beli izgledaju pogubljeno, ili šutiraju iz nepogodnih situacija ili gube loptu, ali isto se može reći i za Lojda, koji promašuje sve sa druge strane. Na nesreću "Grobara" svi ostali u timu Zvezde pogađaju. Nemanja Dangubić prekinuo je seriju crveno-belih pogotkom sa distance.

5. minut - Iskupljuje se za promašaj O'Brajant, ali opet "na silu" pod košem. Miler-Mekintajer katastrofalno je počeo susret, pa je već napravio dva faula, i to oba u napadu.

3. minut - Rašon Tomas bio je polovičan sa linije za slobodna bacanja. Odbrana Partizana nastupa agresivno, ali za sada bekovi crveno-belih uspevaju da odole pritisku. Miler-Mekintajer potom pravi faul u napadu, ali je O'Brajant sa druge strane nerezonski šutnuo pa Partizan nije kažnjen.

1. minut - Nikola Janković upisuje prve poene na "večitom" derbiju, ali mu Jagodić-Kuridža uzvraća istom merom. Potom ovaj igrač Zvezde ubacuje i trojku iz ćoška posle odličnog pasa Hola, pa vezuje mini seriju od 5-0.

Poznate su i startne postave "večitih":

KK Partizan: Miler-Mekintajer, Dangubić, Zagorac, Tomas, Janković

KK Crvena zvezda: Lojd, Hol, O'Brajant, Lazić, Jagodić-Kuridža 

 

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana odmeriće snage po prvi put u ABA ligi ove sezone, ali "večiti" imaju mnogo veći razlog za motivaciju u glavi.

Ko god bude dobio ovaj meč prećiće u vođstvo u međusobnom skoru od početka ABA lige, pa će i crni i crveno-beli bez sumnje imati motiv više na ovom meču.

Ekipa Partizana očajno je počela sezonu, ali je sve krenulo na bolje dovođenjem Filipovskog, pa je od tada "parni valjak" neporažen.

Prvo su savladali Zadar, a potom i Cibonu, dok su u Evrokupu takođe zabeležili velike pobede protiv Uniksa i Huventuda.

Sa druge strane, Crvena zvezda neporažena je od starta sezone u regionalnom takmičenju, pa su izabranici Saše Obradovića sa razlogom puni samopouzdanja pred ovaj susret.

Crveno-beli u svojim redovima imaju sjajne pojedince, ali se kao lider ističe jedan od najefikasnijih igrača Evrolige, Džordan Lojd.

Sa druge strane, crno-beli su u minut do 12 saznali da Markus Pejdž ipak može da učestvuje "večitom" derbiju, pa će on i Kodi Miler-Mekintajer, uz pomoć Dangubića, Gordića, Zagorca i ekipe pokušati da nadoknade individualni kvalitet sa druge strane.

 

 

 

Tok meča možete pratiti ovde, uz naš blog uživo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading