JADRANSKA POSLASTICA: Partizan ili Zvezda? Sašo protiv Saše u "večitom" derbiju!

Autor: M. S.

Sport

23.11.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čeka nas pravi spektakl.

RepublikaFoto: Starsport
Branko Lazić (Crvena zvezda) protiv Novice Veličkovića (Partizan)

Udariće Sašo na Sašu u 43. duelu večitih rivala u ABA ligi. Treneri Partizana Sašo Filipovski (46) i Zvezde Saša Obradović (51) prvi put u karijeri predvodiće svoj tim na večitom derbiju u večerašnjem (21.00, Arena sport 1, B92) dvoboju beogradskih velikana u Hali sportova. Iako će Partizan biti domaćin na ovom meču, on se ne smatra favoritom. Bukmejkeri prednost daju crveno-belima, sa kvotom 1,50, dok je kvota na domaćina 2,70. Biće ovo čak 275. obračun Partizana i Crvene zvezde u istoriji, a trener crno-belih Sašo Filipovski najavljuje da očekuje da njegov tim nastavi da igra na visokom nivou. Slovenački stručnjak preporodio je klub iz Humske, koji s njim na čelu ima četiri vezana trijumfa u Evrokupu i regionalnom takmičenju.

- Svesni smo koliko je večiti derbi bitan meč, ali nećemo se posebno time opterećivati. Spremamo se kao za svakog protivnika dosad i sve ćemo uraditi kako bismo zabeležili pobedu. Zato moramo da odigramo meč na veoma visokom nivou - objasnio je Filipovski.

RepublikaFoto: Starsport
Trener Partizana Sašo Filipovski

Pred Partizanom i Sašom padali su Zadar i Cibone u ABA ligi, a Uniks i Huventud u Evropi, ali je za Slovenca makedonskih korena derbi najveći izazov.

RepublikaFoto: Starsport
Veličković i Dejan Davidovac

Veličković: Nastavljamo niz pobeda

Kapiten Partizana Novica Veličković (35) poručio je da će njegov tim i protiv Zvezde nastaviti pobednički niz.

- Derbi je jako teška utakmica, sa dosta naboja. Mi jesmo u nekoj seriji dobrih rezultata i trudićemo se da tako nastavimo iz utakmice u utakmicu - objasnio je Veličković.

- Zvezda ima kvalitetan tim i dobru rotaciju. Neće nam biti lako na ovom meču nikako. Popunjeni su na svakoj poziciji. Takođe, odigrali su dosta utakmica u poslednje vreme, isto kao i mi - rekao je Filipovski.

S druge strane, trener crveno-belih Saša Obradović istakao je da u ovom meču nema favorita. Saša je, za razliku od kolege iz suprotnog tabora, u derbijima učestvovao kao igrač.

- Za mnoge je ova utakmica sud da si dobar ili nisi. Za mene je presudan samo krajnji rezultat u sezoni. U ovom meču nema favorita bez obzira na kom mestu na tabeli se nalazi ekipa. Partizan ima dobar spoj atletskih igrača i iskustva, tim koji je drugu godinu zajedno i sigurno da među njima nema tajni, poznaju se dobro - objasnio je Obradović.

RepublikaFoto: Starsport
Saša Obradović

Prvi večiti derbi u sezoni će biti odigran pred praznim tribinama zbog situacije sa koronavirusom. Obradović je istakao da se nada da će se navijači uskoro vratiti u hale.

RepublikaFoto: Starsport
Lazić brani Spanulisa

Lazić: Derbi uvek poseban

Kapiten Crvene zvezde Branko Lazić (31) istakao je da je večiti derbi uvek poseban meč.

- Specifična utakmica koja ima težinu kada god se igra i u kojim god okolnostima se igra. Dobro se poznajemo, imamo dobru situaciju na tabeli, ali želimo da odigramo ovu utakmicu na najbolji mogući način - zaključio je Lazić.

- Nadamo se da će ovaj virus nestati, a mi imati naše navijače na tribinama, što je ogroman vetar u leđa. I to je nešto što nam nedostaje ove sezone, ne samo nama već svima. Što je sasvim normalno - zaključio je Obradović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading