AKO ON NIJE "NOVI JOKIĆ", ONDA NIKO NIJE: Čovek koji je DRAFTOVAO "DŽOKERA" doveo JOŠ JEDNOG ASA MEGE!

Autor:

Sport

19.11.2020

09:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaški klub Mega već godinama "štancuje" mlade i perspektivne NBA igrače "kao na traci", a poslednji u nizu mogao bi da bude zaista specijalan!

RepublikaFoto: Starsport
Marko Simonović

U pitanju je Marko Simonović, koga je gospodin koji je "pikirao" i Jokića u Denveru, Arturas Karnišovas, izabrao kao 44. pika na ovogodišnjem draftu za Čikago Bulse!

Talentovani crnogorski košarkaš izabran je tamo gde je bilo i očekivano za centra Mege koji zasad igra najbolju sezonu karijere sa 16,3 poena, 9,6 skokova i 1,7 asistencija u tandemu sa Filipom Petruševim.

Simonović je, podsetimo, prvo povukao svoju prijavu sa NBA drafta, ali je onda ipak odlučio da ostane i eto, izabran je sa 44. pozicije.

Videćemo samo da li će ga Bulsi uzeti i u kojem momentu u budućnosti. Simonović zasad ima dobru mogućnost da napreduje u beogradskom klubu, gde igra jako dobro i konstantno podiže lestvicu, ali ako ovaj 210 centimetara visoki centar nastavi tako, mnogi ga već video kao Čikagovog "Jokaru".

 

 

 

Čak im je i pozicija na draftu skoro identična, pošto je Jokić bio 41. čovek izabran na draftu 2014. godine.

Iz Mege su u NBA osim Jokića otišli i Timoti Luvavu, Ivica Zubac, Rade Zagorac, Alfa Kaba i Goga Bitadze.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading