KAKVA UTAKMICA: Partizan SAVLADAO UNIKS U ZAVRŠINICI ZA SRČKU!

Autor:

Sport

17.11.2020

21:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana odigrali su egal meč sa Uniksom u sklopu 8. Kola Evrokupa, pa su crno-beli nekako uspeli da trijumfuju 89:86 uprkos završnici "za srčku".

RepublikaFoto: Starsport
KK Partizan - KK Uniks

„Parni valjak“ nije toliko loše startovao meč koliko je Uniks sjajno počeo, pa je veoma brzo ruski sastav pobegao na +8. Delovalo je kao da će ovo biti dugačak dan u kancelariji za Beograđane, ali je onda u igru posle povrede ušao Vil Mozli, koji je potpuno preokrenuo tok četvrtine odličnom odbranom, skokovima i zakucavanjima.

RepublikaFoto: www.eurocupbasketball.com
KK Partizan - KK Uniks

Druga deonica počela je dalekometnom paljbom crno-belih, pa su oni u prva četiri napada čak tri puta pogađali sa distance.

Nažalost, to nije sprečilo podjednako dobru igru Uniksa sa druge strane, pa je razlika ostala – 5 za Partizan.

Sjajnu rolu odigrao je i Rade Zagorac, koji je napadao sa sva tri nivoa i otvarao prostor saigračima.

Partizan je krckao, krckao, pa konačno skrckao prednost protivnika na polovini četvrtine, prevashodno preko pogodaka Dangubića, Zagorca i Milera-Mekintajera, pa je na poluvreme otišao sa prednošću od jednog poena.

Treća deonica počela je rafalom iza linije 3,65 crno-belih, ali je Uniks, barem do nekog trenutka, uzvraćao preko najboljeg trojkaša u istoriji Evrokupa, Džamara Smita.

Ipak, Smit je jedan, a u taboru crno-belih ruku su namestili i Zagorac, i Dangubić, pa i Markus Pejdž, pa je do kraja deonice delovalo kao da bi Partizan mogao da se odlepi.

RepublikaFoto: www.eurocupbasketball.com
KK Partizan - KK Uniks

Poslednja četvrtina meča koji je sa tribina pratio proslavljeni stručnjak Željko Obradović počela je sporo, ali se Markus Pejdž pobrinuo za ubrzavanje tempa svojim pogotcima sa distance. Igralo se koš za koš, a kako se bližio kraj, tako je igra postajala sve grublja. Mašili su i jedni i drugi, ali su plejevi oba tima stvari preuzeli u svoje ruke.

Najpre je Ajzea Kanan vezao pet poena, da bi mu Miler-Mekintajer odgovorio sa dva pogotka za dva. Duel se nastavio, pa je Kanan pogodio trojku preko Partizanovog Amerikanca.

Bilo je dramatično do poslednjih trenutaka, ali je na kraju ekipa Saša Filipovskog izvukla pobedu iz ralja poraza.

To im je bio treći trijumf u Evrokupu ove sezone, a već za dva dana sledi novi izazov u obliku Huventuda u ovom takmičenju.

 

Kraj četvrte četvrtine, Partizan - Uniks 88:86

 

10. minut - Uniks je imao napad za pobedu, ali ga je Rašon Tomas osujetio, a Miler-Mekintajer pogodio za novih +3! Crno-beli potom su izabrali da fauliraju Morgana, a on sa linije za bacanja nije bio stopostotan, čime je manje-više zagarantovao trijumf Partizana.

9. minut - Pogodite šta? TROJKA MARKUSA PEJDŽA! Povrh toga, Tomas hvata ofanzivni skok i postiže poene za +4 Partizana. Kanana već u sledećem napadu pogađa za tri, 

8.minut - Markus Pejdž nastavlja da rešeta! 

7. minut - Rašon Tomas najpre je nagazio aut-liniju i prodao napad, da bi u sledećem pogodio težak šut.

6. minut - Duel Milera-Mekintajera i Kanana za sada dobija igrač Uniksa. On je vezao pet poena, pa mu je naš Amerikanac odgovorio sa četiri, a ovaj njemu trojkom preko ruke. 

5. minut - Miler-Mekintajer ponovo je vratio meč na egal, a onda crno-belima doneo i prednost prelepim "flouterom".

4. minut - Filipovski bi morao da traži tajm-aut, pošto crno-beli trenutno igraju kao muve bez glave. To kažnjava Kanan sa pet vezanih poena.

3. minut - Na teren se vratio sjajni Vil Mozli, koji je odmah fauliran. Rašon Tomas postigao je prve poene u pravom momentu, i još je dobio i +1. Inače, Mozli je bio kreator ovog napada. 

2. minut - Smit konačno promašuje, ali Partizan to ne koristi već Dangubić šutira preko ruke. Na njegovu sreću, Markus Pejdž pogađa još jednu trojku!

1. minut - Prve poene u poslednoj deonici postigao je Morgan posle faula Gordića. Rusi su sada u seriji od 7-0, a onda kad bi trebali da gore, šuteri Partizana promašuju sve. 

 

Kraj treće četvrtine, Partizan - Uniks 63:60

 

10. minut - Željko Obradović nalazi se na tribinama, a Markus Pejdž pogađa za tri na njegovo oduševljenje. Pa još jednom. Nažalost, crno-beli već su otišli na pauzu u glavama, pa je Uniks vezao pet poena i zagarantovao neizvesnu završnicu.

RepublikaFoto: Starsport
Željko Obradović gledao je Partizan sa tribina

9. minut - Zona Partizana pokazala je rezultate, pa je i Uniks krenuo da je igra. Brz napad crno-belih završio se promašajem Jankovića.

8. minut - Markus Pejdž za tri u savršenom trenutku! +5 za crno-bele!

7. minut - Uniks deluje kao da im polako ponestaje energije. Pravi trenutak za seriju Partizana...

6. minut - I kapiten Veličković sipa za tri. Partizan se odlepljuje, a ulazak Mozlija na teren ponovo je galvinizovao crno-bele.

5. minut - Zagorac sada pogađa za tri. Dangubić je svugde, kako u napadu tako i u odbrani, ali je ovaj put bio previše željan pa je telom ušao u putanju Voltersa. Odličnih par minuta Partizana u odbrani.

4. minut - Sašo Filipovski mora nešto da uradi po pitanju Smita, inače ode pobeda. Ovaj snajperista ponovo je sa lakoćom pogodio sa distance.

3. minut - Miler-Mekintajer totalno se ohladio, pa je već dva napada Partizana prokockao nerezonskim šolo prodorima. Sa druge strane, bivši igrač Zvezde Nejt Volters komanduje napadom, što je rezultiralo još jednim pogotkom sa distance.

RepublikaFoto: Starsport
KK Partizan - KK Uniks

2. minut - Džon Braun pogađa iz okreta za dva poena. Dangubić potom pravi grešku u koracima. Džamar Smit pogodio je još jednu trojku, i to treću na ovom meču. Hvala bogu, Dangubić mu instant odgovara.

1. minut - Počelo je drugo poluvreme, a "Grobari" ponovo dobijaju retku poslasticu - zonsku odbranu crno-belih!

 

Kraj prvog poluvremena, Partizan - Uniks 40:39

 

10. minut - Greši odbrana crno-belih, ali greši i Uniks u napadu. Greši Partizan i u napadu, ali Rusi opet ne koriste to.

RepublikaFoto: Starsport
KK Partizan - KK Uniks

8. minut - Mini serija Nikole Jankovića! Crno-beli ponovo vode, a Uniks pravi faul u napadu.

7. minut - Kolesnjikov pogađa dve trojke za redom, a Uniks nastavlja izvrsno šutersko veče. Novo vođstvo Rusa osujetio je Nikola Janković lakim poenima sa druge strane.

6. minut - Previše se okuražio Zagorac, pa je šutnuo nerezonsku trojku u odličnoj kontri. 

5. minut - Rade Zagorac stao je na gas, pa napada sa svih strana. Usledio je period ubrzane, haotične igre, a to izgleda više odgovara crno-belima, pošto su došli do prvog vođstva!

4. minut - Partizan kao da se uplašio iznenađenja, pa su usledile nepotrebne greške. Crno-beli dva napada za redom nisu uspeli da šutnu pre isteka vremena, ali Markus Pejdž konačno prekida tu seriju trojkom.

3. minut - Uniks odgovara trojkom Uzinskog. Rusi sada imaju šut za tri 6-8, što mora biti zaustavljeno.

2. minut - Sjajan start druge deonice za Partizan! Crno-beli su pogodili dve trojke za redom, odigrali odbranu i tako se vratili na svega tri poena minusa.

 

 

Kraj prve četvrtine, Partizan - Uniks 20:26

 

10. minut - Mozli dobija slobodna bacanja, ali pogađa samo jedno. 

9. minut - Ajzea Hends bio je u svlačionici da mu se ukaže pomoć, ali će izgleda nastaviti meč. Mozli ponovo zakucava preko protivnika i održava Partizan u životu.

8. minut - Na terenu je po prvi put Uroš Trifunović. Markus Pejdž nije dobro otvorio meč, pa već ima tri promašaja iz igre. Rusi nastavljaju sa preciznim šutevima, pa je sada i Vajt pogodio bez koske. 

7. minut - Džamar Smit pogodio je još jednu trojku. On je, inače, najbolji trojkaš u istoriji Evrokupa. Zagorac mu je uzvratio, pa sada ima pet poena. Uniks je potom prodao sledeći napad zbog koraka Vajta, a odbrana Partizana izgleda znatno čvršće nego u prvih par minuta.

6. minut - Mozli ne deluje kao da je propustio korak, pa vezuje četiri poena za redom, dok je u odbrani dva puta preuzeo i zaustavio bekove protivnika.

5. minut - Smit pogađa trojku za +8 ekipe iz Kazanja. Iako crno-beli ne igraju loše, Rusi gotovo da ne greše. Vil Mozli uhvatio je skok sa druge strane i emfatično zakucao na veliko oduševljenje klupskih kolega.

4. minut - Morgan pogađa pod faulom Jankovića. Veličković je iskoristio potom iskustvo kako bi iznudio faul u napadu, a na teren se posle povrede konačno vratio Vil Mozli.

3. minut - Rusi teraju crno-bele na soliranje, što za sada ne izgleda dobro. Miler-Mekintajer znatno bolje izgleda nego u prethodnih par mečeva, ali je preterao forsiranim pokušajem alej-upa.

2. minut - Novica Veličković takođe se upisao u strelce. Uniks munjevito trči kontre, a Partizan kaska za njima. 

1. minut - Morgan postiže prve poene na meču posle lepog prodora ka košu. Partizan za sada ne pronalazi rešenja u napadu, ali odbrana izgleda solidno, pa je Miler-Mekintajer već došao do prve ukradene lopte. Nemanja Dangubić nastavio je dobru šutersku formu i doneo crno-belima prve poene.

Poznate su startne postave timova:

Partizan: Miler-Mekintajer, Zagorac, Dangubić, Veličković, Janković

Uniks: Braun, Kanan, Uzinski, Smit, Morgan

 

Iako se ova runda takmičenja klasifikuje kao osmo kolo, Partizan ustvari igra tek šesti meč u Evrokupu, pošto su utakmice sa Huventudom i Venecijom odložene zbog koronavirusa.

Crno-beli do sada imaju skor od dve pobede i tri poraza, pa će se izabranici Saša Filipovskog nadati još boljem izdanju nego onom protvi Cibone u ABA ligi, gde je "parni valjak" bukvalno pregazio hrvatski sastav.

Ključ na tom meču bio je izvrstan šut sa distance crno-belih, ali Uniks predstavlja znatno moćniju zver, pa se "Grobari" nadaju da će njihovi miljenici moći da odgovore izazovu.

Dešavanja sa ovog meča možete pratiti uz naš blog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading