ITALIJANI EKSPERIMENTIŠU U BORBI PROTIV KORONE: Venecija verovatno sa maskama na Partizan!

Autor: V.P.

Sport

17.11.2020

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čudo u italijanskom, ali i evropskom sportu dolazi nam iz Venecije. Klub iz jednog od najlepših gradova na svetu posle problema sa koronavirusom vratio se treninzima, na kojima će igrači nositi maske!

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa meča Partizana i Venecije

Podsećanja radi, u redovima ove ekipe bilo je čak 11 pozitivnih igrača, zbog čega je otkazana utakmica protiv Partizana, koja je trebalo da se odigra 11. novembra. Prema zvaničnom saopštenju italijanskog tima, prvotimci koji imaju negativne testove pokušali su da treniraju pod specijalnim sportskim maskama, koje su u prethodnom periodu razvijane u Torinu.

Mnogi lokalni mediji iz ovog severoistočnog dela Italije preneli su informaciju da će čelnici Venecije zatražiti i da zvanične susrete igraju pod maskama ukoliko im eksperiment na treninzima prođe dobro. Izabranici Valtera de Rafaela dele četvrto mesto na tabeli A grupe Evrokupa sa crno-belima, koji večeras dočekuju ruski Uniks (20.30, Sport klub 2) u osmom kolu.

Ukoliko Venecija zvanično dobije dozvolu da igra pod maskama i mečeve, ipak neće biti prva u svetu kojoj je to pošlo za rukom.

Pioniri na tom polju su rukometaši Ademar Leona i BN Sinfina, koji su jedan takav duel odigrali 10. oktobra u okviru španske lige.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading