KAKAV UBICA: Košarkaš Zvezde na pragu OBARANJA TROJKAŠKOG REKORDA u ABA ligi!

Autor:

Sport

16.11.2020

17:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marko Simonović predvodio je Zvezdu tokom veoma neizvesnog meča sa Splitom u prošlom kolu ABA lige sa 3 pogođene trojke, a ako tako nastavi, svojevremeni reprezentativac Srbije mogao bi da se nađe u zaista elitnom društvu.

RepublikaFoto: KK Crvena zvezda
Marko Simonović (levo) mogao bi da postane najbolji trojkaš u istoriji ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde namučili su se u duelu sa Splitom, ali su na kraju predvođeni Markom Simonovićem uspeli da stignu i prestignu prednost rivala.

Simonović je bio najbolji kada je bilo najpotrebnije, za 22 minuta na parketu ubacio je 15 poena, pogodio 3 trojke iz 6 pokušaja i izbio na treće mesto najboljih trojkaša u istoriji ABA lige.

Srpski reprezentativac je pogodio 344 trojke u regionalnom takmičenju, jednu više od bivšeg igrača Splita, Cibone i Zadra, Damira Rančića.

 

 

 

Ispred Simonovića su sada samo Suad Šehović sa 364 trojke, odnosno Siniša Štemberger koji je u karijeri pogodio 403 šuta za tri poena.

U Top 10 se nalaze još Marino Baždarić (324 trojke), Nebojša Joksimović (323), Marin Rozić (318), Nemanja Gordić (314), Jakov Vladović (294) i Marko Tomas (285).

Dali mislite da Marko Simonović može da postane najbolji trojkaš u istoriji ABA lige?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading