Bruklin BI DA PREĐE IGRICU: Kada čujete KOGA Netsi pokušavaju da dovedu, zavrteće vam se u glavi!

Autor:

Sport

16.11.2020

15:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa Bruklin Netsa veoma je aktivna poslednjih godina, pa se sada na horizontu nazire potez koj bi mogao da promeni ceo NBA krajolik.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bruklin Netsi mogli bi da dobiju senzacionalno pojačanje pred novu sezonu

Od prelaska u Bruklin, Netsi su imali visoke ambicije.

Klub je kupio ruski biznismen Mihail Prokorov, a on je od svojih zaposlenih zahtevao da mu pronađu zvezde, ma kako to izveli.

Stručni štab je poslušao, pa je doveo Derona Vilijamsa, Kevina Garneta i Pola Pirsa, uz još i Džoa Džonsona.

Da, svi ovi igrači imali su ogromne ugovore, i da, Bruklin je morao da se odrekne boga i oca kako bi ih doveo, ali je taj tim trebao da donese titulu.

Oni to nisu uradili, pa su klub ostavili u rasulu sve do prošle godine, kada se haos konačno rasčistio dolaskom Džoa Caja na vlasničku poziciju.

Kada se prašina slegla, Netsi su imali dva nova superstara  u Kevinu Durantu i Kajriju Irvingu, a sada bi mogli da dovedu i trećeg. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Irving i Durant nalaze se u potrazi za trećom zvezdom

Stanje u Hjuston Roketsima nalik je tornadu. Pokretni delovi lete svugde naokolo, niko ne zna gde će završiti, a klub viziju o budućnosti kao da nema, pa bi njen najbolji igrač mogao da pobegne iz tog uragana u neku mirniju luku.

Džejms Harden dao je sve Roketsima od kada je stigao u klub 2012. godine, ali uprkos njegovim MVP sezonama i sjajnom treneru u D'Antoniju, nisu uspeli da stignu dalje od druge runde plejofa.

Sada kada sve puca po šavovima, Harden vidi pravi trenutak da ujedno pomogne klubu da za njega dobije adekvatan trejd, a sebi da pronađe mesto gde bi stvarno mogao da juri NBA prsten.

Spoj ta dva doveo je "Bradu" do Bruklina, gde bi veoma uskoro mogao da pridruži svojevremenom saborcu iz Oklahome.

I da su hipotetički obe strane zainteresovane, pitanje je koliko Harden može da vredi, gledajući da bukvalno iz sezone u sezonu pomera granice košarke.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Koliko zaista vredi Džejms Harden?

Dali je paket sličan onome koji su Pelikani dobili za Entonija Dejvisa dovoljan? Teško, pošto Dejvis nikada nije bio MVP, a o iskustvu i nastupima u plejofu da ne govorimo. Moraju se vagati i pozicije, a Harden igra obe bekovske, i to na podjednako visokom nivou.

Iako su pregovori dveju ekipa tek u ranoj fazi, nagađa se kako bi ta ponuda mogla da izgleda.

 

Izvesno je da bi Spenser Dinvidi i Džeret Alen bili deo njega, kao i Keris Levert, ali bez jedno 2-4 pika prve runde milsimo da Netsi nemaju šta da traže u toj priči.

Hjuston, sa druge strane, neće imati manjak ponuda u slučaju da Harden zaista zatraži trejd, pa bi svaki tim morao da ubaci i više nego što bi hteo da osigura pobedu u Harden lutriji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading