UKALJALI SU MI IME I PREZIME: Šćepanović REŠIO da PROGOVORI o odlasku iz Partizana! Otvorio dušu pa "Grobarima" poručio OVO!

Autor:

Sport

15.11.2020

10:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije mogao da prećuti.

RepublikaFoto: Starsport
Doskorašnji trener Partizana Vlado Šćepanović

Vlado Šćepanović napustio je klupu Partizana, a u razgovoru za "Mocartsport" detaljnije je izneo razloge rastanka sa voljenim klubom, ali i slabog starta sezone.

- Problem je bio što nismo znali da li ćemo odigrati bar utakmicu tokom priprema, a svi mi dobro znamo šta znače jaki kontrolni mečevi u određenom periodu priprema pred početak lige, posebno u situaciji kada igrači šest meseci nisu trenirali. Koliko god ko trenirao inidividualno, to nije to. Košarka je kolektivan sport i bez kolektive taktike i treninga, samostalne pripreme, ma koliko bile dobre, nisu ono što dovodi igrača da kvalitetno igra utakmicu. Srazmerno vremenu pauze, a sada je bila pola godine, toliko vam treba da uđete u formu. Naravno, svega toga sam bio svestan u momentu kada sam preuzeo možda najveću odgovornost koju je imao bilo koji trener (Partizana) na početku sezone, iako sam hajde da kažem početnik. Nije mi nedostajalo ni optimizma ni hrabrosti, jer u sportu u uspevaju hrabri, sa karakterom - kaže Šćepanović.

Ne krije žal što nije uspeo u svojim namerama, ne zbog sebe, već Partizana...

- S jedne strane, nisam razočaran, jer sam davao celog sebe od prvog dana da stvorimo ekipu i napravimo rezultat, iako je možda to bio preveliki zalogaj, čak i za mnogo veća trenerska imena nego što je moje. Ali, s druge strane, otišao sam razočaran, pre svega zbog odnosa prema mom imenu i prezimenu.

 

 

 

Šćepanović je u javnosti dosta kritikovan, pre svega njegov način rada.

- Osećao sam se kao ratni odred partizana poslat iza neprijateljskih linija. Znao sam da je manja šansa da se vratim, nego da ’poginem’. Ali, svesno sam išao u to, znajući šta me čeka, jer sam verovao da će to doneti boljitak timu. Uvek sam spreman na pozitivnu kritiku, ali frustracije posle tog meča stavile su mi do znanja šta me čeka i pokazale da mi je, pod znacima navoda, hendikep taj što sam neko ko ni u životu, ni sportu, ne želi da pravi trule kompromise. Da li je to nekome zasmetalo? Ne znam, niti me stvarno zanima, jer za mene, kao čoveka i trenera, postoje principi, iskren odnos prema klubu, Partizanu, igračima - istakao je Šćepanović. 

On je dodao da ovosezonska ekipa Partizana nije jednakog kvaliteta, kao ona koju je predvodio Andrea Trinkijeri. Šćepanovića je na klupi crno-belih zamenio slovenački strateg Sašo Filipovski koji je od tada upisao dve vezane pobede na Jadranu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading