Partizan IZUGBIO SVE LOPTE PA IPAK POBEDIO CIBONU, crno-bele SPASILA KIŠA TROJKI!

Autor:

Sport

14.11.2020

18:03 >> 18:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana propisno su se namučili sa Cibonom u "Draženovom domu", ali su posle sjajne poslednje deonice ipak uspeli da trijumfuju rezultatom 82:76.

RepublikaFoto: Photo: Cibona/Zeljko Baksaj & Gordan Lausic & Domagoj Vranar/ABA
KK Partizan - KK Cibona

Odlično je počeo Partizan, pa je gotovo NBA četvrtinom poveo posle prve deonice, ubacivši sjajnih 27 poena.

Šut sa distance bio je ključ, imajući u vidu da je samo u prvoj četvrtini ekipa Saša Filipovskog postigla pet trojki. Prednjačio je Zagorac sa devet poena.

Nešto drugo što je na ovom meču "šljakalo" za crno-bele bio je skok u napadu, pa je Erik Mika pod oba koša, ali posebno pod Ciboninim, bio dosta efikasan.

Partizan je drugu deonicu otvorio fenomenalno i već nakon dva i po minuta napravio seriju od osam poena u nizu. Crno-beli su ekspresno stigli do ubedljive, dvocifrene prednosti i nalet je morao da prekine domaći tim tajm-autom.

RepublikaFoto: Photo: Cibona/Zeljko Baksaj & Gordan Lausic & Domagoj Vranar/ABA
KK Partizan - KK Cibona

Crno-beli su pogodili osam od 16 šuteva za tri, problem "Cibosa" bio je što je na isti način želeo da stigne rivala, a nema šuterski kapacitet kao što je Partizanov pa su se ređali promašaji.

U drugoj polovini prve četvrtine je Sašo Filipovski napravio prvi tajm-aut na utakmici pošto je Cibona imala mini seriju kojom se spustila na zaostatak od sedam poena, ali su se crno-beli ubrzo digli na dvocifreni plus.

Nažalost, kako to prečesto biva sa crno-belima ove sezone, oni su pali mentalno, pa su Hrvatima dozvolili da se potpuno vrate u meč. Pardon, ne da se vrate, da oduvaju Partizan i preokrenu deset razlike u vođstvo od pet poena prednosti.

RepublikaFoto: Photo: Cibona/Zeljko Baksaj & Gordan Lausic & Domagoj Vranar/ABA
KK Partizan - KK Cibona

Hvala bogu, oporavili su se crno-beli pa su u četvrtu četvrtinu ušli sa novom prednošću, a uskoro je ona ponovo prerasla deset razlike. Markus Pejdž bio je posebno impresivan, pogodivši nekoliko šuteva iza linije 3,65 "a la Stef Kari". 

Nisu "Cibosi" mogli da se sastave, pa više od pet minuta nisu postigli koš u poslednjoj deonici, iako je Partizan davao sve od sebe da im proda što više lopti (Partizan završio sa 18 izgubljenih lopti!) pa su izabranici Filipovskog proslavili četvrti trijumf u ABA ligi, gde sada imaju skor od 4-3. 

 

 

 

Cibona je posle poraza pala na 2-4.

Najefikasniji u redovima "Parnog valjka" bili su Markus Pejdž sa 16, odnosno Janković i Dangubić sa po 13 poena, dok je kod Hrvata najbolji bio perspektivni NBA igrač Roko Prkačin sa 16 poena. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading