SAD ĆE NAS SE SVI BOJATI: Tamnomputa Amerikanka novo pojačanje Srbije!

Autor: Marija Stefanović

Sport

10.11.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška reprezentacija Srbije dobila je novu Amerikanku! Nacionalni dres naše zemlje obući će tamnoputa košarkašica Venecije Ivon Anderson (30), koja je dobila srpski pasoš. Ona će tako naslediti Danijel Pejdž, koja je igrala za našu zemlju dve godine i s našim devojkama postala šampon Evrope 2015. i osvojila bronzu na Olimpijskim igrama 2016.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkašice Srbije

Selektor Srbije Marina Maljković, koja je već sarađivala sa Andersonovom u Galatasaraju, kazala je da je našem timu bila potrebna "sveža krv".

- Poslednje dve godine smo pratili svaku košarkašicu na planeti. I odlučili smo da dovedemo Ivon, kao što smo 2015. doveli Pejdž. To se pokazao kao dobar potez, tako da verujem i da će sad biti isto - kazala je Maljkovićeva.

Andresonova u dresu Venecije ove sezone beleži u proseku 14 poena po meču, a Maljkovićeva je istekla da će ona biti veliko pojačanje za naš tim.

- Smatram da je pred dva velika takmičenja u 2021. godini našem timu potrebno nešto novo. Ivon je sličan karakter, kao i Danijel, kako u košarkaškom tako i u ljudskom smislu. Igra na poziciji plejmejkera, dolazi iz košarkaške porodice i ima onu crtu koja je potrebna da bude deo ove grupe devojaka - istakla je Marina Maljković.

Bivša košarkašica Olimpijakosa, Galatasaraja, Torina i Bešiktaša će debitovati za Srbiju već ove nedelje u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Istanbulu. Naš tim će se u Grupi E sastati sa Litvanijom u četvrtak (16.00), a dva dana kasnije će u istom terminu igrati protiv domaćina Turske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading