ZVEZDA I DALJE NEPORAŽENA: Primorska POKAZALA ZUBE, crveno-beli sa dosta muke do nove pobede!

Autor:

Sport

08.11.2020

17:56 >> 18:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde su savladali ekipu Primorske u gostima u 6. kolu ABA lige rezultatom 84:72.

RepublikaFoto: KK Crvena zvezda
Primorska - Zvezda

Meč je počeo sa neefikasnih dva minuta koji su protekli bez poena sa obe strane. Potom je usledila prava rafalna paljba crveno-belih koji su napravili seriju od 11:1 i uspeli da već na kraju prve četvrtine imaju visoku dvocifrenu prednost 14:28.

Ono što nije funkcionisalo u redovima gostiju je odbrana koja je olako popuštala. Ključni igrač u prvom poluvremenu je bio Tejlor Ročesti koji je sa svih pozicija odgovarao na mini serije domaćih, pratio ga je i Ognjen Dobrić. Crveno-beli su imali visok procenat šuta sa trojke, ali Obradović je bio vidno nezadovoljan defazivom.

Primorska je smanjila razlika u finišu prvog poluvremena upravo zbog popusta u odbrani, ipak, dvocifrena razlika je davala sigurnost crveno-belima 38:49.

RepublikaFoto: Koper Primorska/Aleksander Golob

U trećem kvartalu Primorska se potpuno vratila u meč, crveno-beli nisu imali idejnosti u ovom periodu igre, a ni raspoloženog igrača koji bi prelomio meč, pa je rezultat na kraju treće četvrtine bio 65:60 za lidera ABA lige.

U poslednjem kvartalu Kori Voldern je preuzeo ulogu vođe na terenu i, prvo sa laka dva poena sa penala, a onda i trojkom uz faul (3+1) munjevito odveo Zvezdu na devet poena razlike.

 

I ne samo to, nego je sa par minijatura u odbrani u potpunosti zaustavio igrače Primorske i tako rešio utakmicu.

Najbolji je bio Tejlor Ročesti sa 16 poena, 3 skoka i 5 asistencija, Ognjen Dobrić ubacio je 16 poena, uz 6 skokova, a Kori Volden dodao je 15. Dvocifren je bio Džoni O'Brajant sa 13 poena.

Kod domaćih su najefikasniji bili Macura sa 17 poena, uz 17 skokova, kao i Durnik sa 14 poena.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading