DRAMA U ISTANBULU: Micić veoma loš, Efes iščupao pobedu!

Autor:

Sport

05.11.2020

20:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Efesa savladali su Makabi Tel Aviv sa 91:89.

RepublikaFoto: Starsport
Vasilije Micić

Efes je serijom 11:0 otvorio meč, ali se Makabi brzo vratio i na kraju prve četvrtine su gosti imali dva poena prednosti.

Makabi je sjajno igrao i rešetali su protivnika, Efes ih je pratio, ali nisu uspeli preokrenu rezultat, iako su bili blizu na kraju prvog poluvremena. Ipak, Makabi na veliki odmor odlazi sa samo poenom prednosti i pored sjajne igre i 50 ubačenih poena za 20 minuta. Nastavili su gosti iz Izraela u istom ritmu i ponovo su ubacili 20+ poena u četvrtini, što im je donelo +5 pred poslednjih 10 minuta.

A u poslednjoj četvrtini – drama.

Igralo se koš za koš, Efes je stigao i preokrenuo, ali se onda ’upalio’ Vilbekin i sa dve trojke vratio vođstvo Makabiju. Bilo je nerešeno na minut do kraja, a Tibor Plajs pogađa za dva poena na 52 sekunde do kraja. Žižić je zakucavanjem poravnao, da bi Buboa položio za vođstvo Efesa na 25 sekundi do kraja.

Makabi je imao napad za produžetak ili pobedu, a Brajant je posle izvedene lopte bacio Dorsiju loptu iza leđa i lopta je na 20 sekundi bila za Efes. Domaćin je imao 14 sekundi za napad, Moerman je blokiran od strane Žižića, da bi Vilbekin krenuo na šut za tri, ali ga je blokirao Buboa i meč je bio završen.

Srpski košarkaš Vasa Micić nije imao meč na svom nivou, pošto je postigao samo 9 poena i upisao 6 asistencija. Najefikasniji bio je Bobua sa 23 poena, a pratili su ga Plajs sa 20 i Moerman sa 17. Brajant je sa 22 bio najefikasniji u ekipi Makabija, dok je Vilbekin ubacio 15 poena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading