Nije fer: MAVERIKSI SPAJAJU TANDEM IZ SNOVA!

Autor:

Sport

29.10.2020

22:23 >> 21:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

NBA pejzaž veoma je podložan promenama, ali se retko dešava da se dogodi jedna takva koja potrese ceo košarkaški svet. Najnovija vest koja nam stiže pretenduje da raznese taj isti pejzaž u paramparčad.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luka Dončić i Boban Marjanović mogli bi da dobiju MVP pojačanje

Bil Simons, poznati NBA analitičar, pomenuo je tokom jednog podkasta ideju o spajanju dvojice najboljih igrača u ligi, čime je pokrenuo lavinu komentara i naterao mnoge na razmišljanje.

On je sugerisao da bi Janis Adetokumbo, u slučaju da se sledeće leto ne dogovori sa Milvokijem oko produžetka ugovora, mogao da završi u Dalas Maveriksima, kod, ni manje ni više, nego Luke Dončića!

Odma na startu treba pomenuti da su šanse da Janis napusti Bakse minimalne. Franšiza je njegova, grad ga obožava, a oko sebe ima kompetentan tim koji bi mogao da se nadmeće za titulu uz par promena. Sleduje mu i preko 200 miliona dolara "supermaks" ugovora na leto 2021, što dodatno komplikuje stvari, ali ako postoji neko ko takav problem može da reši, onda je to vlasnik Dalasa Mark Kjuban.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mark Kjuban (levo) ne preza od odvažnih poteza kada su Maveriksi u pitanju

Tehnološki mogul pokazao je iznova i iznova da mu je košarka sastavni deo DNK, pa zbog svoje ljubavi prema njoj ne preza od trošenja koliko god je novca potrebno kako bi njegov tim vratio na tron.

Već je to uradio kada je Dončiću doveo pojačanje u obliku Kristapsa Porzingisa, da ne češljamo ceo istorijat poteza od kada je preuzeo klub, tako da dovođenja Janisa ne bi bilo toliko šokantno.

 

 

 

I Bil Simons smatra da bi ovaj spoj automatski doneo titulu za titulom.

- Da sam ja Janis i da ne produžim ugovor sa Milvokijem, odleteo bi kod Luke Dončića. On je sledeća mega-zvezda. Sve se uklapa. Stigne Adetokumbo u Dala i eto titule. Ne jedna, nego jedno četiri-pet. Luka će sigurno biti jedan od najboljih ikada, a njegov stil igre savršeno odgovara igraču poput Janisa. Jednostavno bi bili nezaustavljivi - zaključio je Bil Simons. 

Marče Kjubane, ti si na potezu...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading