Ovaj potez bi JOKIĆA MOGAO DA KATAPULTIRA KA TITULI: Nagetsi spremili OPAKA POJAČANJA!

Autor:

Sport

29.10.2020

15:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola Jokić i njegova NBA ekipa postavili su odličnu podlogu za buduće uspehe, ali kako bi njihova ekipa mogla da izgleda sledeće sezone?

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pred Denver Nagetsima je sezona puna neizvesnosti

Ekipa Denver Nagetsa odigrala je sjajno minulu sezonu, stigavši do finala zapadne konferencije pre nego što su ih eliminisali budući šampioni Lejkersi. Sada je vreme za razmišljanje o sledećoj sezoni, u kojoj bi sastav Majkla Melouna mogao da izgleda sasvim drugačije.

Nikola Jokić ostaće stub oko koga se gradi budućnost, nezamenljivi su i Džamal Marej i mladi i ultratalentovani Majkl Porter Džunior, ali je ostatak tima pod znakom pitanja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

Slobodni agenti postali su Pol Milsap, Džerami Grant i Mejson Plamli, dok neki drugi nisu zadovolji očekivanja. Vil Barton je bio povređen u većem delu sezone, Geri Heris ima ugovor koj bi mogao da omogući trejd za neku veću zvezdu, pa bi čak i oni zadovoljavajući poput Montea Morisa i Torija Krejga mogli da promene sredinu.

Glasine se svakodnevno vrte po Koloradu, pa se nagađa ko bi ove igrače mogao da zameni u slučaju da stvarno napuste Denver. Zanimljivih imena je na pretek, a mi smo vam pikirali neka od najzanimljivijih. 

Gotovo je izvesno pojačanje centarske linije čak i da ostane Plamli, pošto su Lejkersi upravo igrom pod košem nadjačali Nagetse. Kao slobodni igrači mogli bi da dođu Tristan Tompson, izvrsni skakač i osvajač titule sa Klivlendom, ili Eron Bejns, koj se izrastao u jednog od najboljih centara-šutera na celom svetu. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tristan Tompson samo je jedno od mnogih imena koja se dovode u vezu sa Nagetsima

Bolje rešenje na "petorci" mogao bi da bude Majls Tarner, košarkaš Indijane koji je reprezentaciju Srbije propisno namučio na Mundijalu u Kini. On nije slobodan agent, tako da bi Denver zav njega morao da plati pozamašnu cenu. Gotovo je izvesno da bi u suprotnom pravcu morao da ode Bol Bol, ali je pitanje dali je trener Meloun spreman na ovakvu odluku pošto u njemu vidi budućeg Ol-stara.

 

Povratak Granta i Milsapa gotovo je izvestan, ali u Nagetsima ne ostavljaju ništa slučaju, pa su na poziciji krilnog centra skautovali Zeka Kolinsa, momka koji još uvek nije ostvario svoj pun potencijal u Portlandu od kada je izabran kao 10. pik na NBA draftu. Pominje se i Aleksej Pokuševski kao rešenje sa drafta, imajući u vidu da eksperti predviđaju da će on pasti upravo do Nagetsa na 22. poziciji.

Na bekovskim pozicijama su opcije nešto mutnije, ali je veteranska pomoć na raspolaganju, i to po dosta pristupačnoj ceni.

I Di Džej Ogustin i Džef Tig slobodni su u izboru nove sredine, što bi Denveru moglo da da "hladnu glavu" kada Moris i Marej nisu na visini zadatka, ali bi pravi "pjes de rezistans" prelaznog roka bio trejd za Bredlija Bila, o kome se priča još od prošle sezone. 

RepublikaFoto: Ap photo
Bredli Bil (desno) mogao bi Denver da pretvori u pretendenta na titulu

Bilo kako bilo, pred Nikolom Jokićem i njegovim saigračima je uzubudljiv period, period u kome bi mogli da postanu istinski pretendenti na titulu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading