(VIDEO) Saigrač Sabonisa i Bitadzea POTPISUJE NOVI UGVOR: Nazire se trejd, MEĐU OPCIJAMA I BOGDANOVIĆ!

Autor:

Sport

26.10.2020

09:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viktor Oladipo na pragu je potpisivanja novog ugovora sa ekipom Indijana Pejsersa, ali bi to mogla da bude samo prva domina koja pada u čitavom nizu poteza širom NBA.

RepublikaFoto: twitter.com/Pacers Nation
Viktor Oladipo mogao bi da bude novi saigrač Nikole Jokića u Denveru

Oladipu je Indijana ponudil četvorogodišnji ugovor vredan 80 miliona dolara, ali se nagađa da bi to mogao da bude deo veće ideje.

Naime, jedno od "najvrelijih" imena na košarkaškoj pijaci upravo je bivši bek Oklahoma Sitija, koji je od prelaska u ekipu Lerija Berda svoju igru digao na novi nivo, čime je zaradio pažnju mnogih ekipa željnih nadmetanja za titulu.

Nažalost, čovek koji se nalazi u elitnom društvu onih koji su "krstili" Lebrona Džejmsa zakucavanjem u plejofu sada već davne 2016. godine povredio je kvadriceps prošle sezone, zbog čega je propustio njen veći deo i zbog čega je njegova vrednost donekle opala.

To ipak nije sprečilo timove u trci za plejof da se raspitaju o njegovim uslugama, pa je spisak njegovih obožavaoca sve duži i duži što se bolje Oladipo oporavlja.

Perspektivnim poslovnim partnerima u korist ide i činjenica da je Oladipo "iza kulisa" tražio da bude trejdovan, tako da je samo pitanje vremena i mesta kada će njegova želja biti uslišena.

Domaćoj publici mogu biti zanimljiva dva scenarija koja utiču na srpske košarkaše.

Jedna od najzagriženijih ekipa za popularnog "Dipa" je Sakramento, gde bi Oladipo mogao da stigne u zamenu za jednog od Badija Hilda ili Bogdana Bogdanovića!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bogdan Bogdanović mogao bi da bude deo trejda za Viktora Oladipa

"Bogi" i "Dipo" obojica su ograničeni slobodni agenti, što njihovim timovima daje prednost kada je potpisivanje novih ugovora sa njima u pitanju, ali i oko toga postoji zaobilaznica.

U slučaju da Indijana potpiše ugovor sa Oladipom, a Sakramento sa Bogdanovićem, oni bi mogli da budu zamenjeni u takozvanoj "potpiši i trejduj" trampi. 

Među onima koji i dalje vagaju prednosti i mane Oladipa nalaze se Denver Nagetsi, koji nisu sigurni dali Oladipo posle povrede može da bude bolja opcija od Gerija Herisa ili Vila Bartona. 

Ipak, treba uzeti u obzir činjenice. Oladipo kada je zdrav beleži 17,5 poena, 5 skokova i četiri asistencije, dok učinak Herisa i Bartona zajedno nije toliki.

 

Iako odluka Denvera deluje jednostavno, trener Majk Maloun vezan je za svoje igrače i važi za veoma lojalnog trenera, da ne pominjemo činjenicu da bi Nagetsi morali da prodaju deo budućnosti poput pika na draftu kako bi ovaj trejd omogućili.

Među ostalim obožavaocima Viktora Oladipa nalaze se i skoro-oporavljeni Netsi sa Kevinom Durentom i Kajrijem Irvingom, odnosno Janis i njegovi Milvoki Baksi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading