RAT MEGE I ZVEZDE: Petrušev SJAJAN u porazu, Lojd nastavlja da MELJE, CRVENO-BELI I DALJE NEPORAŽENI!

Autor:

Sport

25.10.2020

13:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Mega Bemaks u 4. kolu ABA lige.

RepublikaFoto: Photo: Mega Bemax/Ivica Veselinov
Košarkaši Zvezde savladali su Mega Bemaks rezultatom 76:73

Košarkaši Zvezde i Mege vodili su pravi rat u sklopu 4. kola ABA lige, ali je na kraju klub sa Malog Kalemegdana bio trijumfalan rezultatom 76:73.

Crveno-beli sjajno su otvorili meč, pogađali su trojku za trojkom, pa su se već posle šest minuta odlepili na +12. 

Pogađali su i Lojd, i Volden, i Dobrić, ali se sa druge strane upalio veliki talenat Filip Petrušev, koji je pred kraje prve četvrtine pogodio sa distance i nagovesti oporavak Mege.

RepublikaFoto: Photo: Mega Bemax/Ivica Veselinov
Mega je pružila hrabar otpor Zvezdi, ali ni sjajan meč Petruševa nije bio dovoljan za pobedu

Upravo se to i desilo, pa je Jovanovićeva ekipa do poluvremena krckala prednost Zvezde sve do -5, kada se otišlo na poluvreme.

Tejlor Ročesti i Emanuel Teri još jednom su pokazali da će biti mašina za alej-upove, otvorivši drugo poluvreme impresivnom kombinacijom. Na njihovu žalost, Petrušev je nastavio da pogađa za tri, pa je trećom trojkom iz četiri pokušaja ponovo približio svoj tim.

Stvari su se tada zakuvale, kako na terenu tako i pored njega, pa je u 23. minutu meča trener crveno-belih Saša Obradović isključen posle dve tehničke za redom.

To je njegove pulene izbacilo iz takta, pa je Mega to iskoristila kako bi se potpuno vratila u meč i poravnala rezultat na 50:50.

Nesrećni niz se nastavio, pa se Zvezdin superheroj ove sezone, Džordan Lojd, povredio posle nesportske Kazalona.

Tada je počela prava drama, pošto se vođstvo menjalo u svakom napadu. Pogađali su i Petrušev sa bacanja, i Zvezdin Simonović, pa čak i "stari lisac" Milenko Tepić, ali se onda u igru vratio oporavljeni Lojd i vratio stvari na svoje.

Pogodio je najpre on u prodoru, pa i Lengston Hol, ali se tada i on povredio, hvala bogu ne ozbiljno.

Bolja je bila Mega u skoku, pa su tako došli i do prednosti tri minuta pred kraj, kada je Mišković uhvatio ofanzivni skok i iznudio dva bacanja. Na to se nadovezao sjajni Luka Cerovina, koji je najpre ukrao Dobriću loptu, a onda i pogodio trojku za +3 Mege.

RepublikaFoto: Photo: Mega Bemax/Ivica Veselinov
Džordan Lojd bio je neprikosnoveni lider crveno-belih, kao što je već praksa ove sezone

Davidovac je potom, kao što je za njega već praksa, pogodio ključan šut preko ruke Miškovića, da bi se tandem Ročesti-Teri nadovezao sa još jednom sjajnom saradnjom i vratio meč u egal.

Jagodić-Kuridža otvorio je poslednja dva minuta elegantnim šutem sa polu-distance, da bi potom Megin Smit zaradio petu ličnu i poslao Hola na liniju za bacanja.

Jovanovićevi izabranici nažalost su pokazali neiskustvo u završnici, pa su se na loš faul Smita nadovezali očajnim napadom u kom su ostali bez lopte.

 

 

 

Tačku na i stavio je Davidovac kada je uhvatio promašenu trojku Branka Lazića i udaljio Zvezdu na novih +4. 

Uprkos tome, Mišković se potrudio da zadnje četiri sekunde ipak budu dramatične kada je u sledećem napadu pogodio sa daljine, ali je Petrušev promašio poslednji šut pa je Zvezda ostala neporažena u ABA ligi, pobedivši rezultatom 76:73.

Najefikasniji u redovima crveno-belih bio je Lojd sa 19 poena i četiri asistencije, dok je u redovima Mege Filip Petrušev postigao sjajnih 22 poena. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading