SRBI HARAJU EVROLIGOM: Marinković i Kalinić srušili Žalgiris - Nedović nokauturao Fener, Kokoškov isključen!

Autor:

Sport

22.10.2020

20:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Valensije naneli su Žalgirisu prvi evroligaški poraz ove sezone, u Kaunasu je bilo 94:82 u meču petog kola, dok su košarkaši Panatinaikosa pobedili Fenerbahče u Atini.

RepublikaFoto: Euroleague.net
KK Valensija

Vanja Marinković upisao je 16 poena (2-4 za dva, 4-8 za tri za 18 min), 2 skoka i asistenciju, dok je Nikola Kalinić imao 14 poena (5-6 iz igre za 25 min), 2 skoka i 3 asistencije.

Odličan je bio Bojan Dubljević sa 16 poena (6-8 iz igre) i 5 skokova, a Klemen Prepelič postigao je 13 poena (5-10 iz igre) i 4 asistencije.

Na drugoj strani najbolji je bio Rubit sa 12 poena (6-6 iz igre) i 5 skokova, 12 poena dao je i Grigonis, Žofre Lovernj imao je 11 poena i 4 skoka, a Najdžel Hejz dodao je 11 poena i 6 uhvaćenih lopti.

Košarkaši Panatinaikosa pobedili su Fenerbahče u Atini u petom kolu Evrolige rezultatom 82:68 uz odlično izdanje srpskog internacionalca Nemanje Nedovića.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Igor Kokoškov

Nedović bio je najzaslužniji za pobedu Panatinaikosa – upisao je 28 poena (2-5 za dva, 7-12 za tri za 28 min), uz po 3 skoka i asistencije. Polovinu poena upisao je u poslednjoj četvrtini.

Selektor reprezentacije Srbije bio je nezadovoljan odlukama sudija, glasno je protestovao i u 17. minutu zaradio je prvo isključenje u evroligaškoj karijeri.

Selektor reprezentacije Srbije bio je nezadovoljan odlukama sudija, glasno je protestovao i u 17. minutu zaradio je prvo isključenje u evroligaškoj karijeri.

U poraženom timu Lorenzo Braun je zabeležio 17 poena, 4 skoka i 6 asistencija, Ahmet Duverioglu 15, a Jan Veseli, Džarel Edi i Edgaras Ulanovas po 6.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading