Zvezda trijumfalna protiv CSKA: CRVENO-BELI SRUŠILI RUSKOG DIVA U ZAVRŠNICI ZA SRČKU!

Autor:

Sport

22.10.2020

21:33 >> 21:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde hrabro su se suprotstavili ekipi CSKA, toliko hrabro da su, uprkos lošoj odbrani i brojnim isključenjima trijumfovali u završnici za srčani udar!

RepublikaFoto: Euroleague.net
Oduševljeni Lojd slavi pobedu protiv Rusa

Crveno-beli pobedili su CSKA rezultatom 86:84, čime su poravnali skor u elitnom evropskom takmičenju na 2-2.

Kao što je slučaj na većini Zvezdinih  mečeva ove sezone, napad je funkcionisao na zavidnom nivou, predvođen spektakularnim Lojdom i Lengstonom Holom, ali su problemi u odbrani nastavili da se pojavljuju. 

Nisu delovali kao da su u najboljoj formi ni jedni ni drugi, ali je Zvezda bolje otvorila utakmicu, prevashodno zahvaljujući soliranju Lojda, Hola i Korija Voldena.

RepublikaFoto: Euroleague.net
Džordan Lojd nosio je Zvezdu do trijumfa protiv CSKA

Držali su egal crveno-beli sve do početka treće četvrtine, kada je niz loših napada Beograđana rezultirao serijom od 8-0 CSKA.

Džordan Lojd davao je apsolutno sve od sebe kako bi vratio tim u igru, pogađao je i trojku pod faulom, i dve bez kontakta, ali ostatak ekipe jednostavno nije pratio njegov ritam.

Nije pomagala ni činjenica da su "armejci" imali dosta sreće, te da su čak i loši šutevi često nalazili put do dna mreže.

 

Debitovao je za crveno-bele i Emanuel Teri, ali ni on ne deluje kao da će biti rešenje za odbrambene probleme Saše Obradovića, iako je dokazao da je izvrstan skakač i odličan hvatač alej-upova.
Trud je tu, taj deo priče nije sporan, ali je fakat da nešto u odbrani škripi, tako da će Obradović imati dosta posla ispred sebe ako ovaj tim planira da bude "igrač" u Evroligi ove sezone. Ruku na srce, juriš ka preokretu pokrenula je upravo defanziva Zvezde pri kraju treće četvrtine, čak su izjednačili Obradovićevi puleni sredinom četvrte, ali je pravi spektakl usledio u poslednja dva minuta meča, kada je najpre Davidovac pogodio za vođstvo Zvezde, da bi Heket pogodio i treću trojku u nizu i vratio CSKA prednost. Moskovljani nisu iskoristili šansu za pobedu, Lojd je bio neuspešan posle igre jedan na jedan u poslednjem napadu, pa se otišlo u produžetke.

RepublikaFoto: Euroleague.net
Košarkaši Zvezde sjajnom igrom u presudnim trenutcima izborili su produžetak protiv Moskovljana

Tamo je najpre usledio Ročesti-Teri šou, gde su ova dvojica kombinovali za dva sjajna alej-upa i Zvezdi dali vitalnu prednost u nastavku. Na njihov uspeh nadovezao se i magični Džordan Lojd, koji je meč presudio jednom od mnogih trojki koje mu polako postaju zaštitni znak. 

Među košarkašima Zvezde najefikasniji je bio Džordan Lojd sa 31 poenom, dok ga je Kori Volden pratio sa 12 poena, kao i Jagodić-Kuridža sa 11 poena i pet skokova. 
U redovima Moskovljana najbolji su bili Klajburn sa 18, odnosno Heket sa 29 poena.
Košarkašima Zvezde u sledećem kolu Evrolige sledi duel sa još jednom ruskom ekipom, sa Khimkijem, kada će se crveno-beli nadati novom uspehu u penjanju uz tabelu elitnog evropskog nadmetanja.

Crvena zvezda - CSKA Moskva 84:84

 

9. minut - DŽORDAN LOJD DO KRAJA! Sjajni Amerikanac ponovo daje prednost crveno-belima, a Duop Rit protivniku "lupa bananu" i daje Zvezdi šansu za trijumf!

8. minut - Dejanu Davidovcu sviran je nepostojeć faul, a na liniju je otišao Vil Klajburn, koji je nažalost bio precizan oba puta i izjednačio rezultat.

6. minut - I Branko Lazić je napustio meč posle petog faula. Majk Džejms potpuno je van ovog meča, pa je u ključnom trenutku promašio jedno od dva bacanja.

5. minut - Džordan Lojd po svim prilikama ostaće najbolji strelac Evrolige, gledajući da ima neverovatnih 29 poena!

4. minut - Dekoncentracija Moskovljana u završnici mogla bi skupo da ih košta. Šengelija je napravio nespretan faul, a Zvezda ponovo ima priliku da se odlepi na +5.

3. minut - Zvezda je u seriji od 7-0, a CSKA ne deluje kao da ima snage da se vrati. Heket još uvek neće da se preda, već pogađa dva slobodna bacanja.

2. minut - Tejlor Ročesti i Emanuel Teri odlučili su da alej-upovima dobiju meč za Zvezdu. Sjajni "Soko" i američki gorostas sjajno su kombinovali u prva dva napada, a na njihovu sjajnu igru nadovezao se Lojd sa još jednom trojkom!

 

Kraj četvrte četvrtine, Crvena zvezda - CSKA Moskva 73:73

 

10. minut - Danijel Heket baš ne želi da izgubi od Zvezde. Italijan je još jednom pogodio za tri. Lojd je potom zaradio slobodna bacanja kojima je ponovo izjednačio meč, ali je onda pogrešio kada je tražio izolaciju u poslednjem napadu, pa će se ići u produžetke.

9. minut - DEJAN DAVIDOVAC ZA TRI! Vođstvo Crvene Zvezde! Totalni pandemonijum!

8. minut - Obradović u stilu svoj prezimenjaka Željka vrši izmene za odbranu i za napad. Ne daju se crveno-beli, vezali su dobre napade, pogodio je Lojd, pa Jagodić-Kuridža, pa Rit, da bi potom Dejan Davidovac postigao prva tri poena i ekipu potpuno približio.

7. minut - Kori Volden zaradio je i peti prekršaj. Meč napušta sa 12 poena. Učinak u napadu nadomeštava Jagodić-Kuridža, koji je trudom i zalaganjem zaradio čak 11 poena i pet skokova.

RepublikaFoto: Euroleague.net
Jagodić-Kuridža odigrao je sjajan meč protiv CSKA

6. minut - Danijel Heket odbija da dozvoli Zvezdi da se vrati u igru, već pogađa dve trojke za redom.

5. minut - Izjednačenje! Hol za tri i za egal!

4. minut - Izbilo je koškanje dveju ekipa kada je Teri pogođen loptom sa leđa. Tehničku je dobio Hilijard, ali i oštećeni Teri, iako apsolutno ništa nije uradio da je zasluži. Svestan svoje greške, sudija La Monika već u sledećem napadu svirao je diskutabilan faul u napadu u korist crveno-belih.

2. minut - Džordan Lojd nalazi se na klupi posle četiri faula, ali to nije sprečilo Lengstona Hola da još jednom pogodi za tri i da "Delijama" da nadu za preokret!

 

Kraj treće četvrtine, Crvena zvezda - CSKA Moskva 48:53

 

9. minut - Jagodić-Kuridža i Teri odlično su se borili u napadu i izborili su dva pokušaja u jednom napadu, drugi od kojih je Teri pretvorio u poene. Uprkos tome, crveno-beli nisu uspeli da vežu seriju u napadu, ali jesu u odbrani, pa su i u sledećem napadu zaustavili Džejmsa i kolege.

7. minut - Trojka Korija Voldena vraća crveno-bele u igru!

RepublikaFoto: Euroleague.net
Kori Volden pokrenuo je svoj tim u drugom poluvremenu

6. minut - Tejlor Ročesti pokušava da nadomesti Lojdov učinak kada ovaj sedne na klupu, ali mu to ne polazi za rukom, pa je crnogorski reprezentativac CSKA "poklonio" dve lopte od ulaska u igru. Šengelija je jednu od njih ipak vratio faulom u napadu, što je ujedno i jedini doprinos Dejana Davidovca u dosadašnjem toku igre.

3. minut - Košarkaši CSKA vezali su seriju od 6:0 i naterali Obradovića na tajm-aut.

2. minut - Košarkaši Zvezde izašli su iz svlačionice sa mnogo više energije, pa su najpre zaustavili CSKA u odbrani, a onda iznudili dva napada sa druge strane, sa požrtvovanim bacanjem za loptom više igrača. Ipak, pojačani trud u odbrani kao da je uticao na napadački aspekt, pa Zvezda posle dva minuta treće četvrtine ima 0-4 iz igre. 
 

Kraj prvog poluvremena, Crvena zvezda - CSKA Moskva 35:43

 

10. minut - Mentalni lapsusi dogodili su se crveno-belima, i to dva napada za redom. CSKA smireno i staloženo ulazi u završnicu prvog poluvremena, ali je tu usporenost iskoristio Hol kako bi Džejmsu ukrao loptu pred sam zvuk sirene. 

9. minut - Promašaji sa obe strane prouzrokovali su grublji i sporiji period igre. To je iskoristio Duop Rit, koji je gotovo u "slou-moušnu" završio preko dvojice defanzivaca CSKA.

8. minut - Itudis besno traži tajm-aut posle još jednog izvrsnog slaloma Korija Voldena.

7. minut - Majk Džejms prihvatio je umanjenu ulogu na ovom meču, pa umesto redovnih izolacija od njega viđamo više razigravanja saigrača. Vil Klajburn polako nameće svoj ritam, ali Džoran Lojd ne dozvoljava Rusima da se udalje, već poentira za tri poena već dva napada za redom.

6. minut - Crveno-beli kao da ne mogu da igraju odbranu i napad u isto vreme. Kad god vežu dve odbrane promašuju u napadu, a kada uspešno završe, onda se ne vraćaju u defanzivu. 

5. minut - Nesportski faul košarkaša Zvezde doneo je CSKA prvu veću prednost. Kori Volden potom je izborio napad za svoj tim lucidnim bacanjem za loptu i odbijanjem iste od protivnika, dok je sa druge strane iznudio prekršaj. Voldenova minijatura nije se tu završila, pa je i sledeća dva napada bio u centru pažnje, najpre zbog faula, a onda zbog odličnog prodora i polaganja.

RepublikaFoto: Starsport
Kori Volden odigrao je odličnu minijaturu u drugoj četvrtini

4. minut - Konačno! Odlično preuzimanje u odbrani rezultiralo je efektnom blokadom Ognjena Kuzmića koja bi mogla da razbudi crveno-bele!

3. minut - Koriste svaki trenutak nepažnje Itudisovi puleni, pa je Šengelija ukrao loptu kao najveštiji bek i poentirao za novih + 4. 

2. minut - Pokušavaju igrači Crvene zvezde da igraju tvrđu odbranu, ali to uglavnom rezultira prekršajima. Sa druge strane Džordan Lojd nastavlja da rešeta, pa je već stigao do 7 poena.

1. minut - Početkom druge četvrtine okuražio se jedan od najboljih košarkaša u Evropi ove sezone, Vil Klajburn. Pogodio je dva koša za redom i doneo svom timu prednost od + 4. 

 

Kraj prve četvrtine, Crvena zvezda - CSKA Moskva 18:20

 

10. minut - Na terenu po prvi put se našao Majk Džejms, što je crveno-bele očigledno motivisalo da ipak zaigraju odbranu. Prvo ga je Volden dobro zatvorio, da bi mu potom i Branko Lazić otežao završnicu. Emanuel Teri apsolutna je zver, što je dokazao hvatanjem još jednog alej-upa, i to ovaj put preko nekog od viših igrača ruskog sastava. Tejlor Ročesti zatvorio je četvrtinu "flouterom" u poslednjoj sekundi.

9. minut - Tornike Šengelija ipak je zaigrao protiv Zvezde, a svoje prisustvo na terenu obeležio je emfatičnim zakucavanjem. Ni Teriju odbrana izgleda nije jača strana, imajući u vidu da je CSKA dva napada za redom uspešno išao na njega.

7. minut - Emanuel Teri pokazuje svoju izuzetnu skočnost na debiju u Evroligi, pa je impozantno uvhatio alej-up Hola. Odbrana Zvezde i dalje ne zadaje probleme ekipi CSKA, što može biti razlog za brigu u nastavku meča.

5. minut - Odbrana crveno-belih nije na nivou napada, pa igrači ruskog tima lako pronalaze rešenja u napadu. Ipak, Lengston Hol i Lojd rade isto sa druge strane lopte, pa je prednost "armejaca" svega jedan poen.

3. minut - Dimitris Itudis iznenadio je izostavljanjem Majka Džejmsa iz startne postave, ali to Zvezdu nije potreslo pa su crveno-beli poentirali u prva dva napada. Džordan Lojd nastavlja agresivnu igru i kontroliše napad svog tima.

1. minut - Košarkaši Zvezde i CSKA izašli su na parket, a treneri su se odlučili za sledeće startne postave:

Crvena zvezda: Kuzmić, Lojd, Hol, Simonović, Jagodić-Kuridža

CSKA: Heket, Kurbanov, Hilard, Milutinov, Klajburn

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju ekipu CSKA iz Moskve u sklopu 5. kola Evrolige. 

Crveno-beli bi trijumfom mogli da poravnaju skor u dosadašnjem takmičenju na 2-2, dok bi Moskovljani mogli da uđu u plus ukoliko savladaju ekipu Saše Obradovića, pa bi imali učinak od 3-2.

Sastav Crvene zvezde trebao bi da bude kompletan izuzev najnovijeg pojačanja Džonija O'Brajanta, dok je stanje među "Armejcima" nešto gore.

Dimitris Itudis neće moći da računa ni na Janisa Strelnijeksa, ni na Tornikea Šengeliju, a ni na Džoela Bolomboja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading