Besni Rusi stižu u Beograd: CSKA bi da PREGAZI ZVEZDU, ali OBRADOVIĆ to NEĆE DOZVOLITI!

Autor:

Sport

21.10.2020

11:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde ugostiće u čevtrtak, 22. oktobra, ekipu CSKA, koja u Beograd stiže razjarena i željna dokazivanja posle poraza od Albe u prošlom kolu Evrolige.

Svesni toga, crveno-beli intenzivno se pripremaju sa izuzetno opasnog protivnika, što je potvrdio i strateg Zvezde Saša Obradović.

- Sigurno da će imati odgovor na tu utakmicu. S obzirom na kvalitet koji poseduju na svim pozicijama, opravdano su jedan od favorita za osvajanje Evrolige ove sezone. Glavna pretnja nam stiže u bekovima – Džejmsu i Klajburnu, dok Milutinov i Šengelija kao izuzetna pojačanja prave balans sa izuzetno snažnom unutrašnjom i spoljnom linijom. To su najvažnije karike koje treba da zaustavimo. Ni druge igrače ni slučajno ne treba potceniti. Odigrali smo solidnu utakmicu protiv Mornara, igramo sada ipak drugačiju evroligašku utakmicu, 40 minuta fokusa nam je potrebno za iznenađenje - objasnio je bivši trener Albe iz Berlina.

RepublikaFoto: Starsport
Saša Obradović nada se pobedi svog tima protiv izuzetno naoštrenog CSKA

Košarkaši kluba sa Malog Kalemegdana pauzirali su u prethodnom kolu, kada okršaj sa Asvelom u Lionu nije mogao da se odigra zbog problema francuskog kluba sa Kovidom, ali su u ABA ligi deklasirali Mornar i tako napravili lepu uvertiru susretu sa CSKA. Ipak, Obradović smatra da su navijači stvar koju neće moći da nadoknade.

- Da su protiv Žalgirisa bili navijači u hali, verovatno bi dobili tu utakmicu, energetski i na bilo koji način donose mnogo, iako nekada mogu da budu i “pretnja” u odnosu da se ne sagori na terenu na prelepe atmosfere koje se ovde prave i svakodnevnica su. Utakmica sa CSKA u nekoj situaciji sa navijačima bi možda išla drugačijim tokom, ali ovako mi imamo položaj nekog „underdoga“ ekipe koja vreba da skine favorita – i što da ne, ako nam se ukaže šansa treba je iskoristiti! - zaključio je iskusni stručnjak.

 

Jedan od najboljih među crveno-belima protiv Mornara, Dejan Davidovac, slaže se sa trenerom da ih u Moskovljanima čeka veliki izazov.

- Svi znamo o kakvoj se ekipi radi, jednom od najkvalitenijih timova u Evropi. Dolaze nam posle poraza od Alba, i verujem da će biti dodatno motivisani da ne dozvole da upišu dva poraza zaredom. Zbog toga očekujem da energetski budu na još višem nivou nego u nekim normalnim okolnostima. Na svakoj poziciji su izuzetno jaki, Milutinov se vratio nakon korone i to će uz sve igrače koje znamo, biti još mnogo jača ekipa. Moramo da se okrenemo nama, da se koncentrišemo na našu igru. Protiv ovakvih protivnika moramo zaista da budemo u fokusu svih 40 minuta ako želimo da pobedimo - istakao je Davidovac.

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Davidovac mogao bi da bude presudna karika na utakmici sa Moskovljanima posle sjajnog izdanja protiv Mornara

Meč između CSKA i Crvene zvezde na programu je sutra, 22. oktobra,  od 20.45 sati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading