ŽOC U BITCI SA KOVIDOM: Proslavljenog srpskog stručnjaka VEĆ VIDE U NBA, ali on ima VEĆE MUKE!

Autor:

Sport

21.10.2020

09:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Željko Obradović uvek je bio i te kako borben tip, pa ni ne čudi informacija da se naš košarkaški genije upustio u bitku sa trenutno najvećim neprijateljem ljudske rase.

RepublikaFoto: Starsport
Željko Obradović na svoj način vodi bitku protiv Kovida

Obradović, koji se nalazi na čelu udruženja trenera Evrolige, izdao je objavu u kojoj razlaže kako je, i koliko, pandemija pogodila neke od učesnika elitnog evropskog takmičenja.

Njom je popularni "Žoc" pokušao da pronađe podršku za poboljšanje situacije u košarci na starom kontinentu, kao i da istakne svoje iskrene želje za povratak navijača na tribine, što pre i što bezbednije.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Popularni "Žoc" bori se sa ostalim evroligaškim trenerima kako bi navijače što pre vratio na tribine

Evo i Obradovićeve izjave u celini: 

- Zdravlje sto iznad svega i nije stvar pregovora u ovim teškim vremenima. Udruženje trenera Evrolige nudi podršku svima koji žele da pronađu najbolje rešenje za nastavak ovih takmičenja. Kovid utiče na sve aspekte života. Svakodnevno odnosi živote širom planete. Košarka i svi učesnici Evroligaških takmičenja takođe pate, kao što svi mi patimo. Ova pandemija sve nas je učinila bespomoćnim, ali smo mi puni nade - počeo je najtrofejniji stručnjak u istoriji Evrolige. Potom je nastavio:

- Stojimo rame uz rame sa ljudima i porodicama koje pate od Kovida 19 i želimo im brz oporavak. Neizmerno nam je drago da su se naše kolege Dimitris Itudis, Šarunas Jasikevičius i Ćavi Paskval oporavili od ove bolesti bez posledica, kao i zbog svih bezimenih zaposlenih po klubovima širom Evrope koji su se hrabro izborili sa koronom - zaključio je bivši trener Panatinaikosa i Fenerbahčea. 

 

Nisu samo čelnici udruženja trenera Evrolige ostali na rečima, već su u ponedeljak proveli sate na video-konferenciji, pokušavajući da prihvate sve korisne sugestije i da smisle najbolji način da pomognu kako sportu koji najviše vole, tako i ljudima na koje je pandemija najviše uticala.

Među ostalim, govorili su i o fer-pleju, koji se u Evroligi našao pod napadom zbog salva otkazanih utakmica koje su rezultirale službenim rezultatima od 20:0, što je, logično, razbesnelo timove koji nisu bili u mogućnosti da nastupaju zbog širenja korone u timu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Obradović je poželeo brz oporavak svima zaraženim koronavirusom, poput evroligaških trenera Itudisa i Jasikevičiusa

O tome, kao i o svojoj želji da navijače što pre ponovo vidi u arenama, Obradović je rekao sledeće:

- Zahvalni smo Evroligi što naporno radi kako bi košarka ostala na meniju u ovim izazovnim vremenima. Svesni smo svih problema, pa čak i onih sa fer-plejom. Zato se mi trudimo, kao lideri, da pružimo podršku Evroligi i da pokušamo zajedno da optimizujemo pravila kako bi trpela fleksibilnost.

Smatramo da u ovakvom dobu ne smeju postojati ograničenja na razmišljanje. Ponudićemo naše savete, i očekujemo da oni budu čuti i primljeni k znanju. Ova vremena bez presedana zahtevaju nov pristup, tako da oberučki prihvatamo poslednje izmene čelnika Evrolige kojima su modifikovali ograničenja zbog Kovida. To je razlog zašto mi nudi naše znanje i iskustvo. Sigurni smo da milioni fanova to očekuju i zaslužuju od nas. Navijači, jedva čekamo da se vratimo još jači. Najveća pobeda za sve nas neće biti osvajanje trofeja Evrolige, već kada navijači ponovo budu mogli da napune arene do poslednjeg mesta - zaključio je slavni srpski stručnjak Željko Obradović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading