Bili Beron o svemu po malo: O Srbiji, Zvezdi, SMRTI i BORBI SA KORONOM

Autor:

Sport

18.10.2020

15:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čovek koji je Zvezdi skoro sam doneo titulu ABA Lige i jedan od miljenika "Delija" Bili Beron govorio je o životu tokom pandemije koronavirusa, kao i o vremenu provedenom u Beogradu i crveno-belom dresu.

RepublikaFoto: Euroleague.net
Bili Beron

Beron, koji je za Crvenu zvezdu nastupao dve godine, sada se nalazi u Zenitu iz Sankt Peterburga, ali se vremena provedenog u Srbiji uvek rado priseća.

- Kakvo iskustvo! Priče iz Beograda prepričavaću ceo život. Neki u Americi ne razumeju te priče, ali oni nisu upoznati sa košarkaškom kulturom Srbije. Nemaju pojma. Kakav je doživljaj igrati sve tek žestoke derbije, plejof ABA Lige, prve godine kada smo je osvojili, bilo je potpuno ludo - počeo je popularni plejmejker, pa je nastavio o gradu koji je zvao domom od 2018. do 2020. godine.

- Beograd je sjajan grad. Nije toliko velik koliko deluje, što mi se sviđa. Neverovatan košarkaški grad, to nije sporno. Kada se probudiš ujutru a igraš protiv Partizana to veče, osećaćeš energiju tog meča gde god da kreneš. Nikada nisam osetio tako nešto do dolaska u Srbiju, i mnogo mi je drago što sam iskusio to. Ako moj sin bude odlučio da želi da igra košarku, doćićemo u Beograd kako bi mogao i njemu da pokažem to što sam doživeo - dodao je on.

 

 

 

Bili Beron priseća se Beograda sa zadovoljstvom, ali je crna tačka u tom sećanju smrt njegovog bivšeg saigrača Majkla Odža.

- Nisam mogao da verujem kada mi je javio Čarls Dženkins. Nisam mogao to da prihvatim. Dve godine smo proveli jedan pored drugog u svlačionici, mogu da nas vidim kako pričamo i kako se šalimo još uvek. Bio je veliki šaljivdžija. Velika ličnost. Veliki čovek. Kada vidiš u kakvoj je fizičkoj formi bio, zapitaš se - iskreno se prisetio tragično preminulog Odža košarkaš Zenita.

RepublikaFoto: Starsport
Bilija Berona teško je pogodila smrt Majkla Odža

Potom se osvrnuo svojoj bitci sa Evroligom, sa kojom je "zaratio" kada je njegov sadašnji klub bio sprečen u nadmetanju zbog velikog broja zaraženih koronavirusom i načina na koji su čelnici elitnog evropskog takmičenja rukovodili celom situacijom.

- Smatram da odluka Evrolige uopšte nije bila fer. Odlično smo počeli sezonu, u VTB ligi smo bili 4-0, a onda su odlučili da moramo da predajemo utakmice. Nisam uopšte bio zadovoljan zbog te odluke. Počeli smo da se brinemo za svoju budućnost, kao i za budućnost kluba. Hvala bogu, Evroliga je u međuvremenu promenila odluku, pa više nećemo gubiti mečeve službenim rezultatom već ćemo ponavljati otkazane utakmice. Svakako bi radije igrao sa, na primer, Valensijom pri kraju godine nego da predamo meč - jasan je Beron.

RepublikaFoto: Starsport
Beron iz Beograda vuče samo najlepša sećanja

Iako je bio jedan od najizrečenijih kritičara Evrolige, smatra da je najnovija odluka evropske kuće fudbala ona prava.

- Definitivno mi je laknulo kada su promenili tu odluku, i još su je baš brzo promenili. Znao sam da su se klubovi dogovorili o protokolu, ali je broj zaraženih nastavio da raste, pa su već posle tri kola dva kluba predala dve utakmice. To nije moglo da prođe. Čestitam Evroligi na pronalasku rešenja - zaključio je Bili Beron.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading