PARAMA RASPOLAŽE GOSPOĐA DOLORES: Čović KIVAN na ABA ligu - ovo je SLEDEĆA MERA!

Autor:

Sport

16.10.2020

16:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi čovek Crvene zvezde razmotrio situaciju u regionu, ali i u Evroligi.

RepublikaFoto: Tanjug
Nebojša Čović

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je za "TV B92" da su svi bili za nastavak ABA lige, ali da se sada fokus mora usmeriti na način na koji se troše sredstva na Jadranu.

Podsetimo, račun regionalnog takmičenja je odblokiran na inicijativu čelnika Budućnosti Dragana Bokana i još 11 ekipa.

- Imamo pravno oblikovanu ligu onako kako treba. Račune ABA lige koje puni Srbija sitnim parama, dva miliona evra godišnje ili po sezoni, upravljaju neke gospođe Dolores, uz svo uvažavanje. Upravljaju lica koja nisu ovlašćena. O tome kako su trošene pare ćemo tek razgovarati. Što se tiče nastavka ABA lige, svi smo za nastavak, ali da vidimo to sa koronom... - poručio je Čović.

RepublikaFoto: Starsport
Dragan Bokan

On ističe jasnu razliku između Evrolige i NBA, u pogledu finansijske moći.

- Mislim da nije realno, to je bilo moguće u NBA. Tamo imate timove iz jedne države, samo jedan tim nije. NBA ima toliko para da može da napravi takav prisutp. Evroliga nema toliko para. NBA ima prostor da to napravi. Evroliga će nastaviti takmičenje, mislim da će biti sklonjena ova mera da timovi gube 20:0. To je bezveze, pa ćemo videti dokle ćemo doći. Svi smo opredeljeni da igramo, kao i u ABA ligi - dodao je on.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading