NESREĆAN PORAZ PARTIZANA U BEOGRADU: Ludi derbi pripao Budućnosti, Nikolić srušio crno-bele uz zvuk sirene!

Autor:

Sport

10.10.2020

20:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki derbi drugog kola ABA lige pripao je košarkašima Budućnosti koji su savladali Partizan posle prave drame i dva produžetka u hali "Ranko Žeravica" rezultatom 101:99.

RepublikaFoto: Starsport
Partizan - Budućnost

Budućnost je sjajno otvorila meč i šutevima sa distance napravila razliku u uvodnim minutima utakmice. Gordić i Janković su uneli energiju u igru crno-belih, pa je razlika posle prvog kvartala iznosila samo dva poena 20:22.

Crno-beli su defanzivno bili klimavi, a Džastin Kobs je pravio razliku u redovima Budućnosti. U drugoj četvrtini se igralo u mini serijama, ali je Kobs spakovao nekoliko lakih poena u finišu prvog poluvremena i na veliki odmor se otišlo sa rezultatom 43:46.

RepublikaFoto: Starsport

Ni ofanzivno nisu najbolje funkcionisali crno-beli, pa je Budućnost lako održavala prednost sve do kraja treće četvrtine u kojoj je imala čak i dvocifrenu razliku. Međutim, Partizan je napravio seriju od 7:0 na "krilima" Radeta Zagorca. Prvo je Gordić pogodio trojku, a onda Zagorac vezao četiri poena, dva puta u kontri, i Partizan je bio ponovo u igri 60:63.

Sve ono što nisu činili crno-beli u tri četvrtine, u četvrtoj su uradili i u odbrani i u napadu i napravili seriju od 16:0! 

Poveo je Partizan sa šest poena, ali je Budućnost preko Ivanovića uspela da uhvati priključak pre nego što je bilo prekasno.

Zatim se igralo koš za koš i ušlo se u neizvesnu završnicu. Partizan je imao poen prednosti, kada je Danilo Nikolić položio za plus jedan Budućnosti.

Bilo je 4,4 do kraja, a akcija je išla za Vila Mozlija koji je fauliran. Pogodio je jedno od dva bacanja i ušlo se u produžetak – 78:78!

RepublikaFoto: Starsport

U dodatnih pet minuta i jedni i drugi su bili dosta nervozni i nisu iskoristili nekoliko napada, te smo videli mali broj poena.

Partizan je na 35 sekundi izveo dobar napad i preko Mike poveo sa dva poena, ali je to na drugoj strani neutralisao Dragan Apić.

Jaramaz je imao priliku da donese trijumf, ali se spetljao, imao je sreće da mu ne sviraju faul pri izgubljenoj lopti i otišli smo u novi produžetak!

Njega su mnogo bolje otvorili gosti, trojku je pogodio Ivanović, pa i Kobs i to je donelo blagu prednost.

Ipak, Mekintajer je uspeo sa linije penala to da neutrališe na minut i po pre kraja i donese novi egal – 96:96.

Partizan je na 1,1 sekund pre kraja drugog produžetka došao do poena prednosti fantastičnom trojkom Mekintajera, ali tu nije bio kraj.

Danilo NIkolić je uspeo za to vreme da postigne još neverovatniji pogodak sa preko sedam metara i donese trijumf Podgoričanima.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading