O SVEMU PO MALO SA VASOM MICIĆEM: Srpski košarkaš otkrio nepoznate detalje iz karijere, A ONDA JE SPOMENUO OVA DVA TRENERA!

Autor: Republika

Sport

06.10.2020

14:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vasilije Micić govorio je o razvoju karijere, uspesima i ljudima koji su ga učinili košarkašem kakav jeste.

RepublikaFoto: fiba.basketball/eurobasket/2017
Vasilije Micić

Pre tačno deset godina počela je košarkaška avantura Vasilija Micića. Tada 16-godišnjak, pripremao se da se kao jedan od najperpektivnijih plejmekera na planeti suprotstavi odraslim muškarcima u prvoj profesionalnoj sezoni u Mega Vizuri. Tu sezonu odigrao je odlično, kao i većinu pratećih, pa se sada popularni Vasa nalazi u Anadolu Efesu, spreman za juriš ka evroligaškoj tituli, noseći epitet jednog od najboljih plejeva na čitavoj planeti.

 

 

 

Govoreći za zvaničnu stranicu Evrolige, Micić se osvrnuo na svoje putovanje ka košarkaškom vrhu.

- Svako ima svoj put. Lično, mislim da je moja priča odličan primer toga da je dosta stvari moguće kada se dovoljno potrudite - počeo je ovaj 26-godišnjak.

RepublikaFoto: Starsport
Vasilije Micić

Iako se toga nerado priseća, Micićeva karijera skoro se završila i pre nego što je počela. Naime, on je pri početku druge sezone u Megi doživeo užasnu povredu ligamenata u kolenu, što ga je, kada se danas osvrne, učinilo dovoljno jakim da uspe tamo gde bi mnogi odustali.

- Sada kada razmišljam, lako sam mogao da odustanem, kao što su mnogi uradili posle kidanja ligamenata tako rano u mojoj karijeri. Mnogi se od toga nisu oporavili, ali ne fizički, već mentalno. Ipak, najgori scenario koji sam mogao da zamislim bio je da budem talenat koji nikada nije ispunio potencijal, tako da me je to vuklo da se što pre oporavim I vratim na stari nivo - istakao je mladi Kraljevčanin.

Naučio je Micić kako da se brine o svom telu, ali ga je pred povratak na teren obuzeo strah.

- Nije bilo lako. Strah je veliki faktor, faktor koji vas tera da razmišljate dvaput o potezima koji su vam ranije bili potpuno prirodni. Ipak, skupio sam hrabrost i mislim da sam tako uspeo da se oporavim i vratim u formu toliko brzo - nastavio je plejmejker reprezentacije Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Vasilije Micić

Posle Mege Mićić je obukao dres minhenskog Bajerna, koji ga je godinu dana kasnije pozajmio Crvenoj zvezdi kako bi rehabilitovao povredu lakta. Tamo je Vasa Zvezdi pomogao da se domogne Evrolige, a ona njemu da povrati poljuljano samopouzdanje.

- Zvezda i trener Dejan Radonjić mnogo su mi pomogli. Stigao sam u klub bez imalo samopouzdanja, a oni su mi dali svaku šansu da stabilizujem svoju igru - objasnio je Mićić.

Uprkos ulozi u Evroligaškim ekipama, Vasilije nije bio zadovoljan. Svestan svoje veštine, kladio se na sebe i napravio “korak unazad” potpisavši za Tofaš kako bi dobio veću minutažu. Ta opklada višestruko mu se isplatila.

Vasilije Micić

Poboljšao je šut za tri, povratio samopouzdanje, I vratio se u Evroligu. Sa Žalgirisom je stigao do Fajnal Fora 2018, a tamo je otišao kako bi sarađivao sa jednim od najboljih plejeva u istoriji evropske košarke, Šarunasom Jasikevičiusom.

- Moje vreme u Litvaniji nije moglo bolje da prođe. Tada sam tek počeo da verujem u sebe, sazreo sam pored Šarunasa, pojednostavio mi je košarku i osetio sam se kao 20-godišnji veteran posle jedne sezone pod njim – nastavio je Micić.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Šarunas Jasikevičius, Vasin trener i mentor u Žalgirisu

Sledeći korak u njegovoj karijeri bio je Efes, u kome se ustalio kao top 5 igrač u Evroligi, došavši na korak od titule 2019. Usledila je još jedna prolongirana pauza zbog povrede, ali, kako sam kaže, ni ona ga nije omela, pa planira ponovni juriš ka tronu sa ekipom koja je prošle sezone bila istinski dominantna.

RepublikaFoto: Starsport
Kolege iz reprezentacije, Bogdan Bogdanović i Vasa Micić

- Još uvek sam mlad, imam samo 26 godina, prezadovoljan sam kako su se stvari u mom životu razvile i nadam se da ću moći da služim kao dobar primer budućim generacijama košarkaša - zaključio je član idealne petorke Evrolige.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading