ELITNO KLUPSKO TAKMIČENJE POSTALO ŽARIŠTE KORONAVIRUSA: Evroliga u ŽESTOKOM problemu već posle 1.kola!

Autor:

Sport

06.10.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Među obolelima od korone i srpski centar Nikola Milutinov iz redova CSKA.

RepublikaFoto: Euroleague.net
Detalj sa meča Fenerbahče-Crvena zvezda

Evroliga je na konopcima nakon što joj je koronavirus zadao ozbiljan udarac već posle prvog odigranog kola u novoj sezoni! Naime, trenutno je poznato osam pozitivnih slučajeva na KOVID-19 i to u tri različite ekipe, jednoj španskoj i dve ruske, a samo je pitanje dana kada će epidemiološka bomba eksplodirati!

NE NOSE MASKE

Prvo je Barselona objavila da su zaraženi trener Šarunas Jasikevičijus i njegov pomoćnik Darijus Maskulinas, inače selektor reprezentacije Litvanije. Igrom slučaja ili je to uzrok obolevanja, tek jedino legendarni Šaras nije nosio zaštitnu masku pred meč prvog kola Evrolige između Barselone i CSKA (76:66). Kada govorimo o Rusiji, i tamo situacija nije baš sjajna jer su u centru pažnje CSKA i Himki, koji imaju po trojicu košarkaša zaraženih koronavirusom. U Moskvi je jedan od njih i srpski centar Nikola Milutinov, koji je ovog leta stigao u redove prvaka Evrope iz Olimpijakosa. Osim njega, pozitivni su domaće krilo Simon Antonov i litvanski plej Janis Strelnijeks.

BROJKA

8 igrača najmanje tim mora da ima u rosteru kako bi utakmica mogla da se odigra

Situacija nije ništa bolja ni u redovima Himkija jer je zaraženo litvansko krilo Janis Tima, ruski bek Evgenij Voronov i američki krilni centar Džordan Miki. Boje ovog kluba brani i srpski plejmejker Stefan Jović, koji, na sreću, ne trenira jer je povredio ligamente skočnog zgloba i, u najboljem slučaju, propustiće prvih deset kola elitnog takmičenja.

VELIKI TEST

Zbog svega ovoga Evroliga se nalazi na velikom ispitu, ali se i, pored svega, čelnici takmičenja nisu oglašavali. Međutim, ukoliko bude još pozitivnih slučajeva, prvi manevar bi bio otkazivanje utakmice, ali ni to ne može u nedogled. Naime, po pravilima Evrolige, meč može najviše tri puta da se odloži, a za samo odigravanje susreta ekipe moraju da imaju najmanje osam igrača u rosteru. U suprotnom, najverovatnije bi tim s obolelima gubio službenim rezultatom 20:0.

Virus hara i Jadranom, tim Cedevite u izolaciji!

Košarkaški klub Cedevita Olimpija, učesnik ABA lige i Evrokupa, objavio je na zvaničnom sajtu da u ekipi ima igrača pozitivnog na koronavirus, ali njegovo ime nije objavljeno. Klub iz Ljubljane reagovao je saopštenjem odmah posle pobede nad Krkom, kada je ceo tim poslat u izolaciju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading