USPEH NA JADRANU NIJE DONEO MNOGO KOŠARKAŠKIM TRENERIMA: Harali ABA ligom, a sad besposličare!

Autor: Marija Stefanović

Sport

03.10.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Treneri Milan Tomić (47), Aleksandar Džikić (49), Dejan Radonjić (50) i Slaven Rimac (45) bili su prvaci ABA lige sa svojim klubovima, a sad nemaju posao! Oni su novu sezonu sačekali bez angažmana i ako se nešto ne promeni u narednim danima, očekuje ih duga pauza.

RepublikaFoto: Tanjug/Tanja Valič
Dejan Radonjić

Poslednju titulu ABA lige osvojio je Tomić sa Crvenom zvezdom 2019. godine, a klub je napustio samo nekoliko meseci posle trijumfa. Međutim, nakon odlaska sa Malog Kalemegdana Tomić nije dobio nijednu kvalitetnu ponudu.

- Imao sam dosta ponuda iz inostranstva, ali one nisu bile dovoljno dobre i to je razlog zašto sam napravio pauzu. Nisam želeo tek tako da prelazim u drugi klub. Međutim, posle se desilo šta se desilo sa koronavirusom i sport je stao. Klubovi još uvek čekaju da vide kako će se sve odvijati, a tržište je u kolapsu. Tako da ću sačekati još malo da vidim šta će biti - kazao je Tomić.

Pre Tomića šampionski prsten je osvojio i Aleksandar Džikić sa ekipom Budućnosti 2018. godine. On je posle tima iz Podgorice vodio Estudijantes prošle godine, a sad nema klub. Ni trostruki osvajač ABA lige nije u boljoj poziciji, Radonjić je bez posla otkako je napustio Bajern. On je trijumfovao sa crveno-belima 2015, 2016. i 2017. godine u regionalnom takmičenju.

Ljubimac "delija" još uvek ne zna gde će nastaviti trenersku karijeru i da li će ove sezone voditi neki klub, ali je siguran da će se jednog dana vratiti na Mali Kalemegdan.

- Više puta sam rekao da je prirodno da se nekad vratim u Zvezdu i svi znaju kakva su moja osećanja prema klubu. Takođe, poznato mi je i mišljenje navijača. Međutim, sad nema potrebe pričati o tome. Videćemo šta će biti u narednom periodu - zaključio je Radonjić.

Poslednji u nizu jeste Slaven Rimac, koji je 2014. godine napravio veliko iznenađenje i slavio usred Beograda, a sada nema klub.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading