PLATIO DA POTPIŠE: Ljubimac "Delija" se VRATIO na Mali Kalemegdan!

Autor:

Sport

01.10.2020

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se pred start Evrolige.

RepublikaFoto: Starsport
Trener košarkaša Crvene zvezde Saša Obradović

Trener košarkaša Crvene zvezde Saša Obradović, pred start nove sezone u Evroligi i meč sa turskim Fenerbahčeom, rekao je da njegov tim čeka teško gostovanje u Istanbulu.

Na prvi zvanični nastup posle šest meseci od proglašenja pandemije virusa Covid-19, crveno-beli u Tursku putuje bez Emanuela Terija i bez evroligaške provere u pripremnom periodu.


- Očekuje nas teška utakmica, na prvom mestu i zbog činjenice da je prva nakon duge pauze. Gostujemo ozbiljnoj ekipi koja je doživela promene između dve sezone. Nema sumnje da će svi želeti da se dokažu na premijeri, svojim navijačima, novom treneru Igoru Kokoškovu. Zbog tih promena formiran je utisak u javnosti da je taj tim slabiji nego prošle sezone, ali to jednostavno nema svoje uporište u činjenicama - rekao je Obradović za klupski sajt.

Ekipa Fenerbahcea doživela je mnogo promena tokom leta u igračkom kadru, a u ekipu su stigli Dajšon Pjer, Edgaras Ulanovas, Džastin Hemilton, Danilo Bartel, Edi Džerel, dok je na klupi je Željka Obradovića zamenio selektor Srbije Igor Kokoškov.

- Došli su odlični igrači, vodi ih odličan trener. Žele kao i mi dobro da otvore takmičenje i sa te strane čeka nas izuzetno težak posao. Sa druge strane, mi nismo imali ozbiljniju proveru sa nekim evroligašem tokom pripremnog perioda koja bi nam dosta pokazala za ovakvu utakmicu, i zbog toga nam na primer mnogo nedostaje onaj meč sa Efesom u Antaliji. Pripremali smo se tokom leta u novim Covid okolnostima, imali smo i taj peh sa Nokom, Teri koji je stigao kao zamena nije još uvek spreman, ekipa još uvek nije formirana. Bez obzira na sve, želimo da odigramo dobru, borbenu utakmicu, čime bi sebi dali šansu u Istanbulu da dođemo do rezultata - naveo je Obradović.

 

Nekadašnji plejmejker crveno-belih je zapravo zavukao ruku u svoj džep kako bi imao šansu da u novoj sezoni vodi Zvezdu u Evroligi.

– Bio sam pod ugovornim obavezama sa Monakom kada se pojavila Zvezda kao opcija. Za mene nije bilo dileme šta je najbolje i za mene i za moju karijeru. Istakao sam nekoliko puta da to nije samo čist profesionalan odnos, ja imam i malo veću obavezu, neku vrstu zahvalnosti duguješ klubu koji ti je dao neki košarkaški život. Ova situacija cela koja je loša i za košarkaški svet može da utiče malo na raspoloženje svih, ali moje emocije prema mom voljenom klubu su ostale iste. Trebalo je da donesem odluku o raskidu ugovora i o plaćanju obeštećenja, a to sam sam uradio da bih došao ovde. Te neke stvari sigurno pokazuju i koliko sam bio motivisan da dođem – objasnio je Obradović.

Kapiten Branko Lazić kaže da je nvi pocetak, sada u vrlo specifičnim okolnostima i bez publike.
 

RepublikaFoto: Starsport
Branko Lazić i Tajris Rajs

- Ekipa Fenera jeste doživela brojne promene, ali to je iz igračkog ugla uvek dodatni motiv za sve novopridošle da se pokažu na startu. Ostali su neki vrlo važni igrači, počev od De Koloa i Veselog. Izuzetno jaka ekipa u koju je ubačena i nova sveža krv, stigao je selektor Igor Kokoškov. Mi smo takođe doživeli promene, nismo još uigrani, nismo ni kompletirani kao tim, ali očekujem kao što uvek kažem, da se borimo, držimo dogovora iz svlačionice. Duga je pauza iza nas, radujemo se početku takmičenja i utakmicama jer smo poslednju zvaničnu odigrali još sa Makabijem - rekao je Lazić.

Meč između košarkaša Fenerbahčea i Crvene zvezde igra se sutra od 19.45 u "Ulker Sport Hall“ u Istanbulu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading