CVELE: OBRADOVIĆ VODI ZVEZDU NA FAJNAL- FOR!

Autor: Marija Stefanović

Sport

01.10.2020

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saša Obradović (51) odvešće Crvenu zvezdu na fajnal-for Evrolige, istakao je za Srpski telegraf legenda kluba s Malog Kalemegdana Vladimir Cvetković (79). Crveno-beli će sutra (19.45, Sport klub 1) u Istanbulu protiv Fenerbahčea početi novu sezonu u elitnom takmičenju.

RepublikaFoto: Starsport
Vladimir Cvetković

Cvetković je ubeđen da bi Zvezda ove godine mogla da uđe u borbu za titulu u Evropi i to prvi put posle 47 godina pošto su crveno-beli poslednji put stigli do polufinala davne 1973. godine, kada je takmičenje nosilo naziv Kup šampiona.

APSOLUTNO POVERENJE

Srpski tim bi tako otišao i korak dalje u Evroligi u odnosu na sezonu 2015/16, kada su crveno-beli poraženi u četvrtfinalu od CSKA sa 3:0.

- Obradović je vodio nekoliko timova u Evropi i sa njima je beležio dobre rezultate. Sada očekujem da tako bude i sa crveno-belima. Ubeđen sam da on može da napravi najbolji rezultat sa klubom u Evroligi. I da će otići korak dalje u odnosu na ranije rezultate, gde je Zvezda stigla do četvrtfinala. Apsolutno imam poverenje u Sašu Obradovića - istakao je Cvetković.

Cvetković, osim što profesionalno ceni Obradovića, ističe da je Saša i veoma dobar čovek.

RepublikaFoto: Tanjug
Saša Obradović

- Moram da priznam da sam bio veoma srećan kada je Obradović preuzeo klub sa Malog Kalemegdana. On je prijatelj mog sina i znam ga veoma dugo, takođe, on je i Zvezdino dete. Baš smo se videli pre nekoliko dana i rekao mi je da je veoma zadovoljan timom i da je optimista. Saša nikada ne priča naprazno, tako da sam ubeđen da će sve biti kako treba. Crveno-beli su u sigurnim rukama ove sezone - objasnio je Cvetković.

NEBOJŠA ČUVA KLUB

Pored Obradovića, Cvetković je poručio i da ima veliko poverenje kada je u pitanju predsednik Zvezde Nebojša Čović (62).

 

- Nebojša je od Zvezde napravio stabilan klub. I otkako je on na Malom Kalemegdanu, klub konstantno beleži dobre rezultate. Tako da je to čovek koji uvek radi za dobrobit crveno-belih i ja to poštujem - zaključio je Cvetković.

Međutim, bukmejkeri ne dele mišljenje legendarnog košarkaša i, prema njihovim prognozama, srpski klub nema velike šanse u ovom takmičenju. Zvezda je, prema kladionicama, na kraju tabele sa kvotom 251, dok se na prvom mestu nalazi Barselona.

Evroliga: Minut ćutanja za Odža

Čelnici Evrolige odlučili su da sve utakmice u ovom takmičenju počnu minutom ćutanja u znak sećanja na bivšeg košarkaša Zvezde Majkla Odža (27), kao i doktora CSKA Romana Abželilova (44). Odžo je preminuo 7. avgusta tokom individualnog treninga na stadionu Partizana. On je prethodne dve godine nosio dres Crvene zvezde, a ugovor sa beogradskim timom mu je istekao ovog leta.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading