POVRATAK EVROPSKE KOŠARKE POSLE SEDAM MESECI: Partizan i deset Srba napadaju Evrokup

Autor:

Sport

29.09.2020

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Evrokupu će nastupiti 10 srpskih igrača i dva trenera

RepublikaFoto: Starsport
Novica Veličković i Miloš Teodosić

Posle sedam meseci čekanja došlo je vreme za povratak evropske košarke! Danas startuje nova sezona Evrokupa, koji je prošle sezone usled pandemije koronavirusa prekinut pred četvrtfinalne utakmice.

Takmičenje otvaraju mečevi Budućnost - Breša i Bursaspor - Trento (19.00), dok će sat i po vremena kasnije na parket izaći košarkaši Unikahe i Metropolitans 92. U novoj sezoni Evrokupa gledaćemo 24 tima iz 13 različitih država, a jedini predstavnik srpske košarke biće Partizan.

Ukoliko ne bismo računali igrače crno-belih, u drugom po snazi elitnog takmičenja nastupaće 10 igrača iz Srbije, kao i dva trenera Aleksandar Đorđević (Virtus) i Nenad Čanak (Lijetkabelis). Upravo najveće šanse, prema kladionicama, daju se timu koji vodi bivši selektor "orlova" sa kvotom 3,83, dok su iza njih Malaga (5,58), Uniks (8,07) i Partizan (8,32).

 

Same propozicije Evrokupa u novoj sezoni nisu se promenile, timovi su raspoređeni u četiri različite grupe sa po šest ekipa i iz svake grupe najbolje četiri idu dalje. Osvajač drugog po snazi elitnog takmičenja biće tim koji prvi pobedi u dve utakmice, a početak finalne serije planiran je za 6. april.

Svoju prvu utakmicu u novoj sezoni Partizan igra u sredu (20.45) u gostima protiv Huventuda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading