Sale u problemu: SAMO ČETVORICA IGRAČA SPREMNA ZA KVALIFIKACIJE!

Autor:

Sport

31.10.2017

13:30 >> 13:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pomoćni trener košarkaške reprezentacije Srbije Jovica Antonić otkrio je danas novinarima da selektor Đorđević ima velikih kadrovskih problema uoči starta kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jović će sigurno biti na raspolaganju selektoru

- Na preliminarnom spisku Aleksandra Đorđevića od 35 igrača ima 14 koji nastupaju za evroligaške timove. Situacija je teško objašnjiva i sve do dva, tri dana pred utakmicu nećemo znati na koje igrače računamo, da li dobijamo ove iz Evrolige ili ne - rekao je Antonić novinarima u Beogradu.

Naš pomoćni trener kaže da je poslednji rok za predaju spiska sa imenima reprezentativaca u FIBA 6. novembar, kao i da su, za sada, sigurno jedino Mačvan, Jović, Birčević i Raduljica.

- Blizu smo tog konačnog spiska od 24 igrača. Bio sa Sašom u Minhenu, gotovo da smo sve definisali, a onda šest sati kasnije povreda (Vladimira) Lučića. Svakodnevno su moguće izmene, s obzirom da se igra veliki broj utakmica. Selektor će izaći sa spiskom na vreme i na njemu će biti igrači koji će izneti ovaj prvi prozor. Zasigurno u ovom trenutku bi trebalo da imamo dva igrača iz Bajerna - Jovića i Mačvana, tu je i Birčevića, koji su zasigurno od ekipe na Evropskog prvenstva. Dolazi i Raduljica iz Kine - rekao je Antonić.

Klubovi će biti ti koji će imati poslednju reč u slučaju odazivanja njihovih igrača za igranje kvalifikacionih utakmica za SP.

- Selektor Đorđević je u kontaktu sa igračima i nema dileme da li oni hoće, ili neće da nastupaju za reprezentaciju. Igrači to ne mogu da reše, klubovi su ti koji se pitaju i rešavaju ovaj slučaj - zaključio je Antonić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading