JOKIĆ ILI DONČIĆ? Kokoškov otkrio ko od njih dvojice ZAUSTAVLJA DAH!

Autor:

Sport

26.09.2020

08:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Fenera bez dlake na jeziku o NBA superzvezdama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić i Luka Dončić

Selektor Srbije Igor Kokoškov uporedio je za "Index" igru Nikole Jokića i Luke Dončića, naročito se osvrnuvši na njihove plejmejkerske sposobnosti.

- Obojica svojim igrama pričaju priče o sebi. Percepcija i anticipacija igre kod njih dvojice je nešto nestvarno. Njihovo košarkaško znanje je nekoliko generacija ispred ovih igrača s kojima igraju, a ti igrači igraju na najvišem mogućem nivou. Obojica na najbolji način predstavljaju evropsku, jugoslovensku košarku, i školu koja se bazira na sjajnoj inteligenciji, čaroliji, dodavanju. Recimo kao Vlade Divac ili Toni Kukoč. To su bili plejmejkeri bez obzira na poziciju. Jokić je danas tipičan primer plejmejkera petice, što su nekad mogli da odigraju Krešimir Ćosić, Vlade Divac ili Arvidas Sabonis. Impresivno je gledati Nikolu kako igra, ta lakoća zaustavlja dah - ocenio je selektor Sbije.

RepublikaFoto: twitter.com/SB Nation
Srpski selektor Igor Kokoškov

Kokoškov je analizirao i NBA plej-of, u kome su Nagetsi preokrenuli 1:3 protiv Klipersa u polufinalu Zapada.

- Zato je košarka predivna. U košarci, baš kao i u tenisu, jedan trenutak, jedan momenat može odrediti tok čitavog meča. Gubitak, odnosno dobitak samopouzdanja totalno mogu promeniti stvari u plej-of seriji. Denver je pokazao šta može kada su vam glavne karakteristike timski duh, karakter i upornost, a Klipersi su nam pokazali da velika imena ne znače ništa. Nisam iznenađen i drago mi je zbog Denvera jer uvek navijam za ekipe koje su na neki način autsajderi. Ova serija je dokazala da svaka ekipa mora imati vrhunskog pojedinca, ali i on mora da se prilagodi i podredi timu, a ne obrnuto - zaključio je Kokoškov.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading