ŠOK! Jokić neće igrati na Olimpijskim igrama

Autor:

Sport

23.09.2020

08:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jako loša vest za selektora Srbije, Igora Kokoškova.

RepublikaFoto: Starsport
Nikola Jokić na treningu reprezentacije Srbije

Zbog pandemije koronavirusa Olimpijske igre u Tokiju su pomerene za sledeću godinu, a košarkaška reprezentacija Srbije će učešće morati da obezbedi putem kvalifikacija.

Ipak, otežavajuća okolnost za "orlove" biće činjenica da će, prema najavama komesara NBA lige Adama Silvera, u kvalifikacijama igrati bez košarkaša iz najjače lige na svetu.

Međutim, još veći problem biće na samim Igrama, ukoliko se Srbija plasira u Tokio. Naime, tamo neće moći da igraju igrači čiji timovi obezbede plasman u plej-of NBA lige, jer će se termini preklapati.

- Mnogo je sjajnih američkih košarkaša i možda najboljih 15 neće moći da igra u Tokiju. Ali, ostali sjajni hoće. I, naravno postoji veliki broj NBA igrača koji igraju za svoje države. To je nešto što će morati da rešavamo u hodu - rekao je Silver o reprezentaciji SAD.

Dakle, to faktički znači da gotovo sigurno nećemo gledati Nikolu Jokića u dresu reprezentacije Srbije na Olimpijskim igrama, a postoji šansa da se tako nešto desi i sa Bobanom Marjanovićem, Bogdanom Bogdanovićem, Nemanjom Bjelicom i Markom Gudurićem.

RepublikaFoto: Starsport
Reprezentativci Srbije

Olimpijske igra na programu su od 23. jula do 8. avgusta, a tada će se uveliko igrati doigravanje.

- Po mom mišljenju, nova sezona neće početi pre početka 2021. Što više saznajemo, sve više verujem da je bolje da počnemo u januaru - rekao je Silver za CNN, pa dodao:

- Cilj nam je da sledeća sezona bude normalna, sa 82 utakmice i plej-ofom. Iako je idealno početi za Božić, mislim da je malo verovatno. Početak januara je najbolji kompromis jer je cilj da se igra pred navijačima - zaključio je Silver.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading