Milija Vojinović za Republiku pričao o ratu saopštenjima večitih rivala

Autor:

Sport

14.09.2020

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Okidač svega je bio sastanak koji su zakazali klubovi.

RepublikaFoto: KSS
Milija Vojinović

Sportski direktor ABA lige Milija Vojinović pričao je za naš portal o trenutnoj situaciji u regionalnom takmičenju, koja nije baš najsjajnija,

Na početku, Vojinović je izneo svoje mišljenje o ratu saopštenjima između večitih rivala.

- Pre svega moram da naglasim, da je moja trenutna pozicija izuzetno nezahvalna. Dobio sam poverenje klubova i izabran sam za sportskog direktora, ali ta odluka nije potpuno sprovedena, isključivo zbog nerešenog pravnog statusa društva ABA j.t.d. Upravo u tom nerešenom statusu kriju se svi problemi koji sada pritiskaju ABA ligu. Osnovna ideja sastanka koji su zakazali klubovi, a koji je bio povod za saopštenja bila je da se taj status konačno reši. To je moguće učiniti samo na jedan način, a to je da se sprovedu ranije odluke Skupštine koje podrazumevaju rešavanje vlasničke strukture društva, a zatim i preoblikovanje Društva. To je sada jedina kočnica da takmičenje počne po predviđanom kalendaru. S obzirom da je sve ostalo spremno, od Propozicija, preko pravilnika, liste sudije i delegata, Covid-19 protokola. Ostalo je samo da ih Skupština usvoji - rekao je proslavljeni košarkaški sudija u razgovoru za Republiku.

 

Vojinović je izneo predlog za rešavanje problema u ABA ligi.

- Što se tiče mog predloga on je bio u formi pitanja pravniku ABA lige, u skladu sa mojom pozicijom i isključivo kao plod želje da se nađe rešenje i da se okrenemo takmičenju koje će samo po sebi biti opterećeno velikim problemima zbog pandemije virusa Covid-19. Ne želim da ulazim u detalje predloga i stavove klubova. Ali suština mog izlaganja je bila da se naprave svih neophodni i na Skupštini dogovoreni koraci. Pod jedan, to je rešavanje vlasničke strukture, zatim da se izvrši transformacija društva iz j.t.d. u d.o.o. što donosi velike pogodnosti u organizaciji i samom funkcionisanju ABA lige, a da se posle toga unutar sređenog i pravno regulisanog društva, rešavaju sva ostala sporna pitanja i donose odluke. Drugim rečima, da svi zajedno radimo na daljem jačanju ABA lige. Da li to podrazumeva uvođenje Arbitraže u Lozani (CAS) ili nešto drugo, to će biti isključivo u rukama klubova, ali u pravno uređenom društvu, što svi žele.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen/RMD Produkcija
Milija Vojinović

Za kraj, on je pričao o svojoj relativno novoj funkciji.

- Legitimitet menadžmenta je samo jedna od stvari koje treba da se reše sprovođenjem koraka o kojima sam govorio. Takođe, po svemu rečenom, jasno je da Skupština predstavlja jedino mesto gde se donose odluke. Njeno zakazivanje je u rukama klubova i uveren sam da ćemo uskoro imati datum održavanja, kao i da ćemo na Skupštini izaći iz trenutne blokade, po svim pitanjima. ABA liga je ogroman interes svih klubova i košarke uopšte. Siguran sam da će ovaj interes na kraju preovladati - poručio je Vojinović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading