(FOTO) GUDURIĆ DOBIO DRUŠTVO: Srbin pojačao Grizlise

Autor: Tanjug, Republika

Sport

14.09.2020

10:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Već je predstavljen u Memfisu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Marko Gudurić protiv Hjustona

Srpski košarkaški stručnjak Darko Rajaković novi je pomoćni trener Memfis Grizlisa. Ubrzo po dobijanju novog posla, on je rekao da je veoma uzbuđen što će sarađivati sa prvim trenerom Grizlisa Tejlorom Dženkisom.

Rajaković je na mestu pomoćnika zameniti hrvatskog trenera Nevena Spahiju, a Memfisu se pridružio nakon što je tokom sezone 2019/20 bio pomoćni trener Montiju Vilijamsu u Finiks Sansima, gde je pomogao u ostvarenju najvećeg procenta pobeda još od sezone 2014/15 i savršenog 8-0 rekorda tokom nastavka NBA sezone u "balonu" u Orlandu.

- Veoma sam uzbuđen što sam se pridružio Tejlorovom osoblju i timu Grizlisa. Ovo je jedinstvena prilika da se na značajan način doprinesem razvoju visoko konkurentnog i održivog programa u Memfisu. Takođe bih želeo da se zahvalim Montiju i Sansima i da im poželim sve najbolje - rekao je Rajaković.

Pre svog boravka u Finiksu, Rajaković je sedam sezona proveo u Oklahomi, gde je poslednjih pet sezona bio pomoćni trener.

Pored toga, bio je i glavni trener Tandera u NBA letnjoj ligi u Las Vegasu 2014. i 2015. godine.

Rajaković se prvobitno pridružio Tanderu 2012. godine, kao glavni trener tadašnje filijale tima NBA G lige Tulsa 66ers, postavši prvi glavni trener rođen van Severne Amerike u istoriji NBA G lige.

- Svi smo vrlo uzbuđeni što smo dočekali Darka u Memfis Grislisima. Pokazao je strast, inicijativu , visok koeficijent inteligencije u košarci i ljubav prema podučavanju košarke na visokom nivou, kako na međunarodnom nivou, tako i u NBA ligi. Njegov dodatak našem sjajnom trenerskom osoblju doprineće poboljšanju razvoja naših igrača, osoblja i tima u budućnosti - rekao je Dženkins, prvi trener Memfisa.

 

Srpski stručnjak poreklom iz Čačka je bio pomoćni trener selektora reprezentacije Srbije na FIBA Svetskom kupu 2019. u Kini.

Rajakovićeva međunarodna trenerska karijera uključuje i tri sezone, koje je proveo kao glavni trener Espasio Torelodonesa u Španiji.

Rajaković je trenersku karijeru započeo sa 16 godina u omladinskom timu Borca u svom rodnom Čačku.

Posle tri sezone (1996-99) sa čačanskim Borcem, imenovan je za glavnog trenera omladinskih timova beogradske Crvene zvezde i vodio ih je na dva prvenstva Srbije tokom svog osmogodišnjeg mandata (1999-2007).

Rajaković je 2004. godine stekao diplomu trenera košarke na Beogradskoj košarkaškoj akademiji, a 2006. godine je diplomirao sportski menadžment na Univerzitetu Alfa BK u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading