JOKIĆ PLESAO, DENVER SE ISTRESAO: Srbin urnisao Kliperse za 7. meč!

Autor:

Sport

13.09.2020

19:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Denver Nagetsa izborili su sedmi meč polufinala zapadne konferencije protiv Los Anđeles Klipersa pošto su bili bolji rezultatom 111:98, uz nestavarnu partiju srpskog asa Nikole Jokića.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

Srpski as je bio ključni igrač Nagetsa tokom celog meča i ostvario učinak od 34 poena, 14 skokova, 7 asistencija.

Denver je i drugi meč zaredom uspeo da trijumfuje kada mu je pretila eliminacija, i da izbori sedmu utakmicu.

Ovaj preokret je nadmašio onaj u prethodnoj utakmici jer su sada umesto zaostatak od 16, nadoknadili zaostatak od 19 poena iz drugog poluvremena.

 

 

 

Denver je po ko zna koji put bio lošiji u prvom poluvremenu, prvu četvrtinu Klipersi su dobili 34:26, drugu 29:21, i posle 63:47, Nagetsima je bilo potrebno novo čudo, a ono je ponovo stiglo iz Sombora.

Jokić je i ovaj put bio najbolji u svom timu, u prvom poluvremenu imao je učinak od 15 poena, 7 skokova i tri asistencije

Treća četvrtina bila je uvertira u novu ludu završnicu. Nagetsi su ušli u nestvarnu seriju, sa -16 stigli su do -1 (72:73). I u toj deonici, istakao se Jokić sa dodatnih osam poena, ali je glavnu ulogu ipak preuzeo Marej koji je vezao pet poena za seriju od 13:0 i zato je tek usledila veća ludnica u poslednjoj četvrtini (77:79).

Početkom četvrte četvrtine, Tori Kreg pogađa trojku i Denver konačno vodi  85:84! Denver je nastavio seriju, stekao je tada i najvećih +7, 91:84 i to zahvaljujući dve vezane trojke Nikole Jokića, koji je u tom trenutku stigao do skora od 29 poena!

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Kada je potom i Heris posle serije promašaja konačno pogodio možda i ključnu trojku, posle Jokićevićevih za 99:91, Nagetsi su potpuno slomili Kliperse. Usledio je novi nestvaran koš Nikole Jokića sa jedne noge za održavanje od +10 i bili smo na pragu novog čuda.

Konačni nokaut, Jokara je zadao dva minuta pre kraja, za najvećih +13, 106:93, još jednom, četvrtom trojkom na meču.

Klipersi su bli nemoćni, a sedma utakmica će se igrati u noći između utorka i srede.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading