Jasikevičijusa krenulo - Barsa u finalu Superkupa Španije!

Autor:

Sport

12.09.2020

21:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Barselone pobedili su Baskoniju rezultatom 72:68 i plasirali se u finale Superkupa Španije.

RepublikaFoto: Starsport
Šarunas Jasikevičijus

Baskonija je slavila trijumf iako je ekipa iz Baskije uspela da se vrati u meč u poslednjoj četvrtini.

Ekipa Šarunasa Jasikevičijusa, kojem je ovo bio prvi zvanični meč na klupi Blaugrane, će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Tenerife – Real Madrid.

Barsa je do dvocifrene prednosti došla već sredinom prve deonice, neko vreme ju je održavala, ali se Baskonija koliko-toliko vratila u meč na poluvremenu.

Baskonija je u trećoj četvrtini uspela da izjednači na 42:42, ali je do kraja usledila serija Barse od čak 18:3 za ogromnih +15 pred poslednjih deset minuta.

 

 

Usledio je veliki povratak Baskonije u meč, smanjenje prednosti Barse na jedan posed, ali je ostalo premalo vremena da bi se desio preokret.

Najbolji kod pobednika bio je Aleks Abrines sa 19 poena (7/10) i pet skokova. Nikola Mirotić je ubacio 13 poena i imao šest uhvaćenih lopti, dok je Nik Kalates na debiju imao 1/9 iz igre i četiri poena, ali i osam asistencija.

Na drugoj strani po 14 poena suu imali Luka Vildosa i Alek Piters, dok je dva manje ubacio Rokas Gedraitis.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading