ŠTA ĆE BITI SA ABA LIGOM? Mijailović DOKAZAO sukob interesa Zvezde i FMP-a!

Autor:

Sport

11.09.2020

08:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se predsednik Partizana.

RepublikaFoto: Starsport
Predsednik Partizana Ostoja Mijailović

Prvi čovek Partizana Ostoja Mijailović rekao je da su crno-beli izneli jasne dokaze o sukobu interesa Crvene zvezde i FMP-a, a izneo je i svoja očekivanja pred sastanak ABA lige.

Sednica na Jadranu najpre treba da odgovori na pitanje kalendara u okolnostima pandemije koronavirusa. a onda...

– Drugi je važnija tema – kako urediti dokumentaciju pravnog društva ABA. Javnost je donekle upoznata sa tim, ali u poslednje vreme se dešava nešto što se nije dešavalo u prošle tri godine, a to je da se u medijima pojavljuju dezinformacije – počeo je Mijailović priču za TV Partizan.

– Vrši se ogroman pritisak na Partizan. Partizan ne pokreće temu sukoba interesa Crvene zvezde i FMP-a, naš pravni tim je poslao dosta jasnih dokaza gde se vidi direktan sukob interesa, koji je u suprotnosti sa osnivačkim aktom našeg privrednog društva i koji ni po kojem osnovu nije dozvoljen u bilo kojem sportu, kamoli košarci. Predsednici pojedinih klubova vrše ogroman pritisak da mi odustanemo od toga, čak i po cenu da se Partizan izbaci iz ABA lige – rekao je Mijailović.

Izbacivanje nije realno, ali klubovi ne žele da budu u blokadi...

 

– Pojedini klubovi predlagali da Partizan dozvoli preregistraciju. Mi jesmo za to, ali da bude liga regularna. Mi ćemo prihvatiti taj poziv, ali da FMP i Crvena zvezda prihvate da se povede spor. Naš predlog je da spor bude na CAS-u, koji je jedan od najkvalitetnijih sudova na svetu, gde se vode najbitniji sportski sporovi. Mi smo napravili još jedan ustupak, da pokažemo da jesmo za unapređenje i napredak, ali tražićemo od ABA garancije da kada sud u Lozani donese odluku, kakvu god, da se ona sprovede. Ako Partizan nije bio u pravu, snosiće troškove suda; ako druga strana izgubi, ABA mora postupak da se sprovede do kraja: Ako ishod te tužbe bude da FMP ne može da bude suvlasnik zbog sukoba interesa, moraće da se isključi iz ABA – poručio je Mijailović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading