BUKTI RAT: Partizanu, zbog FMP-a, preti izbacivanje iz ABA lige!

Autor:

Sport

10.09.2020

15:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Region se trese!

RepublikaFoto: Starsport
Ostoja Mijailović

Crnogorska Pobjeda je objavila da će u petak ili ponedeljak biti održana video konferencija ABA lige na kojoj će glavna tema biti rešavanje spora sa Partizanom.

Kao što je već poznato crno-beli ne žele da dozvole FMP-u da ima svog predstavnika u predsedništvu ABA lige. Ipak, ostatak klubova nije podržao Partizan u ovome.

Zbog svega toga najtrofejniji srpski klub još uvek nije poslao dokumentaciju za registraciju u regionalnom takmičenju. Rok za to ističe u petak.

- Uprava bivšeg prvaka Evrope iz Beograda je na jednom od ranijih sastanaka dozvolila ućešće FMP-a u samom takmičenju za narednu sezonu, bez obzira na aktuelni spor. Partizan već mesecima pokušava da dokaže veze FMP-a i Crvene zvezde. Uprava crno-belih smatra da ljudima iz uprave FMP-a nije mesto ni u predsjedništvu ni u organima rukovođenja regionalne košarkaške elite - navodi "Pobjeda".

- Takođe, klubovi ABA lige su i ranije prihvatili, da kompletan spor dobije epilog na Sudu za arbitražu u švajcarskoj Lozani - što je vrhovno telo za sve pravne sporove u svetu sporta. Stav ostalih ABA ligaša je da, dok proces u Lozani ne dobije epilog, FMP ima i mesto u takmičenju i čelnike u rukovodećim organima lige - dodaje se u tekstu.

Sve bi trebalo da bude poznato do kraja tekuće sedmice ili najkasnije u ponedeljak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading