STVARA SE NOVI SUPERTIM: Janis napušta Bakse i prelazi na Zapad

Autor:

Sport

02.09.2020

18:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Formiraće veliku trojku sa još dve superzvezde.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Janis Adetokumbo

Aktuelni MVP NBA lige, Janis Adetokumbo, ima ugovor sa Milvoki Baksima do kraja naredne sezone i sledećeg leta će kao slobodan igrač moći da promeni sredinu, ukoliko to bude želeo.

Grčki as uspešno predvodi Bakse kroz ovogodišnji plej-of, ali u slučaju da se ne domogne titule, postoji šansa da bi zatražio trejd. Tu se u priču uključuje Mark Kjuban, vlasnik Dalas Maveriksa.

On ima ambiciju da Luki Dončiću i Kristapsu Porzingisu pridoda i "Grik frika", pa da sa velikom trojkom napadne drugu titulu u istoriji franšize.

Naravno, Kjuban će igrati na kartu toga da ukoliko Janisa ne dobije putem trejda, sačekaće sledeće leto, pa s obzirom na to da ima dosta mesta u budžetu, ponudio bi mu tada ugovor.

Ove navode potvrdio je i NBA analitičar i bivši košarkaš Boston Seltiksa Brajan Skalabrini.

- Od svih velikih zvezda mislim da on ima najveće šanse da promeni sredinu. Uvek je teško napustiti tim, naročito kada je neko kao on u pitanju. Samo se setite Dirka Novickog, on je ostao u Dalasu sve do kraja, Deluje da je Janis takav tip. Osim Dalasa, u ovoj priči bi mogli da se nađu i ekipe iz Los Anđelesa, Majamija. Šanse da pređe u Dalas svakako postoje - rekao je on.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading