U CIBONI SLAVE ZARAZU OD KORONE: Steći ćemo kolektivni imunitet!

Autor: Tanjug, Republika

Sport

28.08.2020

20:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaški klub Cibona, koji trenutno ima 14 zaraženih igrača i trenera, navodi da će klub izgraditi kolektivni imunitet pred start sezone u ABA liga.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa meča Partizana i Cibone

Pre dva dana klub iz Zagreba saopštio je da 14 osoba zaraženo virusom, zbog čega će biti u karantinu do 5. septembra, iako imaju blaže simptome, a većina su asimptomatski bolesnici.

Kako se navodi na sajtu kluba, konsultovan je epidemiolog, koji veruje da će posle toga igrači Cibone ući normalno u novu sezonu.

"Kao jedna mala zatvorena sredina, sigurno ste neko vreme, prema sadašnjim saznanjima, zaštićeni jer ćete praktično svi preboleti korona virus. Tu manje govorimo o kolektivnom imunitetu, a više o ličnom imunitetu koji bi, prema ovome što sada nauka kaže, trebalo trajati određeno vreme. Hoće li to biti pet ili šest meseci, to sad ne možemo da znamo. Literatura zasad spominje tek tri do četri osobe koje su se ponovno zarazile, a u svakoj bolesti možemo naći takve izuzetke", navodi na sajtu Cibone mišljenje epidemiologa.

Ekipa Cibone je pre 10 dana igrala pripremni meč sa Igokeom, a u timu iz Laktaša zaražena su dva igrača.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading