(FOTO) BRUTALAN ODGOVOR IZ ZVEZDE POVODOM SLUČAJA VOLDEN: Ostoja, ako lažemo mi, ne laže priznanica!

Autor:

Sport

19.08.2020

13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović još jednom se, sada možemo da konstatujemo i po ko zna koji put, poslužio neistinama pokušavajući da sakrije svoje greške kojih je od kada je ušao u taj kluba – puno.

RepublikaFoto: Starsport
Kori Volden

Nova neistina je nekakva „ekskluzivna“ izjava i vrlo čudna matematika koju je prvi čovek tog kluba izveo objašnjavajući  odlazak Korija Voldena, po opštim ocenama najboljeg igrača KK Partizan u KK Crvena zvezda, u transferu koji je obeležio leto na ovim prostorima.


Tako smo, makar prema izjavi Mijailovića mogli da zaključimo da je Partizan navodno prihodovao  obeštećenje od 100 hiljada dolara. Međutim, kako saznajemo, Partizan je za svog najboljeg igrača dobio samo 63 hiljada dolara od celokupnog obeštećenja,jer je Voldenu na ime neisplaćenih plata dugovao sumu od 37 hiljada dolara).

Izvor iz KK Crvena zvezda rekao je tim povodom u izjavi za „Srpski Telegraf“ da mu nije jasno kako je Mijailović, ponovo se baveći drugima, a ne brojnim problemima u svom klubu, uopšte došao do ove računice:

- Ovakvu matematiku prepoznali smo u pogrešnom računanju finansijskog izveštaja u APR Crvene zvezde za 2019. Godinu, koja je prezentovana u pojedinim medijima. Zato imamo razloga da verujemo da je takvim sabiranjem Mijailović mogao da projektuje i da je Partizan prihodovao 400 hiljada dolara za odlazak Voldena. Istina je da je igrač platio svoje obeštećenje u iznosu od 63 hiljada dolara, za šta postoji i dokumentacija sa početka ove godine u kojoj se jasno navodi da se zbog dugovanja na ime plata, obeštećenje od 100.000 Us dolara smanjuje za 37 hiljada US dolara. Činjenica da je Volden sam platio svoje obeštećenje je priznanje za KK Crvena zvezda, jer je igrač i na ovaj način iskazao ogromnu želju da pojača naš klub. Sa druge strane, igrački, poslovno, ovo je odličan potez za Crvenu zvezdu - rekao je naš sagovornik iz kluba sa Malog Kalemegdana, i osvrnuo se na podatak da je Volden u Partizanu trebalo da zarađuje 420 hiljada dolara u sezoni 2020-2021.

 


Kako nam je rečeno, Mijailović je sa svim igračima napravio ugovore sa izlaznom klauzulom za Evroligu, i to su mnogi igrači iskoristili, ili će iskoristiti, imajuću u vidu da im je isplaćeno, manje i od 7 plata, a propis Evrolige za klubove koji su igrali u Evrokupu je da se mora isplatiti najmanje 8 plata:

- Prema ugovoru KK Crvena zvezda i igrača Korija Voldena, suma za koju će američki bek igrati ove sezone u našem klubu je manja od 350 hiljada US dolara za koliko je u sezoni 2019-20202 igrao u Partizanu, a tek značajno manja od Ostojinih 420 hiljada dolara. Za to postoji dokumentacija, kao i u svakom ozbiljnom evroligaškom klubu. Zato to nije pitanje za nas, ali pokazuje možda kako se posluje u nekim drugim klubovima. KK Crvena zvezda se nikada nije bavila drugima, zato očekujemo da se i ti drugi bave svojim problemima kojih nije malo, počev od neisplaćenih plata igračima, a ne autoprojekcijom, odnosno kako bi oni da su na našem mestu. Na sreću, nismo isti - naveo je izvor kluba sa Malog Kalemegdana.

Ovde možete videti i priznanicu koju smo dobili od našeg izvora.

Foto: Privatna arhiva


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading