NEOPROSTIVO: Ove dve KOBNE greške koštale su Divca posla u Sakramentu!

Autor:

Sport

15.08.2020

08:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni menadžer Kingsa podneo ostavku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Doskorašnji generalni menadžer Sakramento Kingsa Vlade Divac

Vlade Divac, legendarni srpski as, podneo je ostavku na mestu generalnog menadžera Sakramento Kingsa, a američki mediji pišu kako je ostao bez posla "zbog" Demarkusa Kazinsa i Luke Dončića.

Srbin je pet godina radio u Sakramentu, a nije uspeo da ostvari glavni cilj - povratak franšize u plej-of posle 14 sezona.

Trejd korpulentnog centra je bio prvi veliki potez Divca na novoj funkciji. "Kraljevi" su za Kazinsa i Kaspija dobili Tajrika Evansa, Badija Hilda i Lenstona Galoveja iz Nju Orleansa, kao i pikove na draftu. Mnogi smatraju da "puštanje niz vodu" Kazinsa samo po sebi nije bila velika greška, već to što su ga Kingsi slabo "unovčili".

RepublikaFoto: twitter.com/New Orleans Pelicans
Kazins u dresu Nju Orleansa

Ako mu je Sakramento Kazinsa oprostio, Luku Dončića nije. Slovenac je završio u Dalasu, a Divac ga je "preskočio" na lutriji iako je svima bilo jasno da se radi o vanserijskom košarkašu nakon što je tinejdžer odigrao maestralnu sezonu u Real Madridu. Umesto Dončića draftovan je krilni centar Marvin Begli koji nije opravdao očekivanja, a ruku na srce ima čestih problema sa povredama, što ga je verovatno i omelo da iskaže svoj pun potencijal u NBA.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
As Meveriksa Luka Dončić na utakmici protiv Atlante

Bilo kako bilo, Sakramento je sezonu 2019/2020 završio van plej-of zone sa učinkom od 31-41, pa će franšiza očigledno pretrpeti tektonske promene tokom letnjeg perioda.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading