ČOVIĆ PONOVO O SPORNIM DETALJIMA SMRTI ODŽA: Ko je odgovoran?

Autor:

Sport

11.08.2020

10:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nebojša Čović je ponovo govorio o tragičnoj smrti Majkla Odža.

RepublikaFoto: Tanjug
Nebojša Čović

Prvi čovek Crvene zvezde se još jednom oglasio po pitanju teme koja već nekoliko dana potresa srpsku javnost.

On je gostujući u Jutarnjem programu TV "Prva" istakao da Odžo nije smeo da trenira bez potvrde lekara, kao i da je Urgentni centar zvao Crvenu zvezdu da identifikuje preminulog košarkaša.

- On nije smeo da ide ni na kakve treninge, nije umro u teretani, nego u nefunkcionalnoj maloj košarkaškoj sali. To je bilo pokušaj zamena teza, jer to neko krije. A onaj ko krije očigledno mu nije mirna savest. Vi kao novinari treba da ispitate ko spinuje- počeo je Čović.

- Mi smo saznali za sve to tako što nas je Urgentni centar pozvao da identifikujemo jednog košarkaša. A taj košarkaš je bio na treninzima i pozlilo mu je i poslat je u Urgentni centar bez ikakve pratnje- govori prvi čovek Crvene zvezde.

Čović je detaljnije govorio o svemu što se dešavalo sa Odžom, njegovom situacijom sa plućima i korona virusom.

RepublikaFoto: Starsport

- Odžo pre nego što je otišao, on je testiran u klubu 15. juna i bio je negativan. Po informacijama koje smo sad prikupili, početkom jula je verovatno došlo do njegovog inficiranja, počele su da ga bole grudi i da kašlje i 6. jula je prvi put otišao u "Belmedic", gde je konstatovan početak upale pluća na desnom plućnom krilu. Odatle su ga uputili u Infektivnu i potom su ga kontrolisali svakih 6-7 dana. Na poslednjem skeneru je konstatovana upala i na levom plućnom krilu. Petog avgusta je skener pokazao da su pluća prošla, da je ušao u fazu rekonvalesencije. Ta faza podrazumeva odmor dve-tri-četiri nedelje odmora.

Na pitanje ko je odgovoran, Čović je jasan.

- Odgovorni su oni koji ga nisu pitali po dolasku da trenira da li ima potvrdu da može da trenira. On je dozvolio sebi da je trenirao 31. jula, 1. avgusta, 2. avgusta, 3. avgusta, a tek 5. avgusta je dobio sertifikat od lekara. Vi ste dužni da proverite zdravstvenu dokumentaciju kada nekoga individualno trenirate.

On navodi i da iz Nigerije žele da se sve ispita.

RepublikaFoto: Starsport

- Naša reakcija je čisto moralna, a i NIgerija je dala notu da se izvrši cela istraga šta se dogodilo Majklu Odžu. Mi ćemo kao klub uraditi sav taj posao i posao za njegovu isporuku, da bude isporučen u Nigeriju. Juče je vršeno posthumno testiranje, da li je i dalje negativan ili pozitivan. Ako bude negativan, uradiće se obdukcija, pa ćemo videti šta je. Ne vidim razlog da se bilo šta krije. Na zahtev porodice ćemo sve to uraditi. Ona nas je odmah kontaktirala. Odžo ovde gotovo da nema nikoga osim nas- rekao je Čović.

On je ponovo napomenuo da je Odžo "još u februaru vrbovan za određene klubove, za našeg najvećeg rivala iz Beograda. A oni su to još dva puta pokušavali" i rekao sada tužilac treba da radi.

- I sudska medicina treba da uradi obdukciju. Ponavljam, nikoga nisam prozvao, niti se bavim lovom na veštice. Uveren sam skoro 100% da niko nije želeo da se to dogodi, ali desile su se nemile stvari. Nisu igrači testirani samo na koronu već na sve moguće zdravstvene testove. Kada su igrači dobili negativan PCR test, tek onda su mogli da idu na ostale testove opterećenja i druge testove. Na ovome što se desilo Odžu moramo da naučimo lekcije i da ne držimo treninge igračima koji nemaju lekarsku dozvolu da trenira. Ne želimo da se nešto promeni u papirologiji, papir trpi sve...- rekao je Nebojša Čović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading