EVROPSKI MEHUR: Evroliga u jednom gradu kao NBA?

Autor:

Sport

10.08.2020

10:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

NBA liga nastavljena je posle skoro pet meseci pauze u najneobičnijem formatu do sada. A, šta će biti sa evropskom košarkom?

RepublikaFoto: Starsport
CSKA - Crvena zvezda

Ukupno 22 ekipe okupile su se u kompleksu "Dizni vorlda" u Orlandu gde će odigrati sve mečeve do kraja, a zbog toga što su izolovani od svih - često se kaže da su u "mehuru". Igrači su prvo bili skeptični zbog ovog formata, navijači još više, ali izgleda da je i ova ideja Adama Silvera upalila.

Za razliku od fudbala koji je postao nezanimljiviji u novim uslovima, košarka nije izgubila onu svoju draž, pa je to dokaz da je pronađen idealan način da se igra u vreme pandemije.

Da li bi sličan sistem mogao da se primeni i u drugim košarkaškim takmičenjima, recimo Evroligi?

Ovu temu na Tviteru pokrenuo je američki košarkaš Majk Džejms. Sjajni "plejmejker" CSKA iz Moskve podržao bi ovu ideju ako bi Evroliga tako odlučila...

- Samo želim da kaem da ako Evroliga želi da odemo u "mehur" nekoliko meseci - ja sam spreman za to! Hajmo...", napisao je Majk Džejms i pokrenuo diskusiju o kojoj će se sigurno pričati u narednim danima, možda i nedeljama...

Evropski košarkašima je malo manje bliska ta ideja.

"NE!", samo mu je kratko napisao Nikola Mirotić iz Barselone.

Naravno, mnogi navijači su odmah podsetili Majka Džejmsa da pored Evrolige svi ostali klubovi (njih 18) igraju i domaća ili regionalna prvenstva, pa bi to bilo nemoguće organizovati kao u NBA.

Evroliga bi trebalo da počne 1. oktobra, naravno bez navijača, ako sve bude u redu...

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading