KINGSI SE OBRUKALI: Loša partija Bjelice i Bogdana, ubedljiv poraz Sakramenta!

Autor:

Sport

03.08.2020

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Sakramento Kingsa doživeli su debakl protiv Orlanda u drugom meču posle restarta sezone u NBA ligi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bjelica i Bogdanović

Medžik je u svim segmentima košarke potpuno nadigrao Kingse i odneo konačnu pobedu rezultatom 132:116.

Sakramento je bio nedovoljno dobar od prvog do poslednjeg minuta, a u jednom trenutku se delovalo kao da su se izabranici Luka Voltona "predali". Pre pomenutog meča na programu je bio duel Bruklina i Vašingtona, kao i mečevi između Bostona i Portlanda i, najbitnije za Kingse, direktnih konkurenata Memfisa i San Antonija.

Srpski tandem u redovima "kraljeva" nije bio ništa bolji od ostatka ekipa, a meč je završio uz kombinovani šut iz igre 5/17. Bogdan Bogdanović je imao 12 poena (4/13), četiri skoka, pet asistencija i jednu ukradenu loptu, dok je Nemanja Bjelica imao samo dva poena (1/4), uz tri skoka i jednu asistenciju.

Sa druge strane, Orlando je sa 78 postignutih poena za poluvreme izjednačio drugi najbolji učinak u svojoj istoriji. Orlando je čak 44 poena postigao u prvoj četvrtini i već došao do izuzetno velikih +18, ali verovatno tada nije očekivao da će njihova prednost do kraja meča maltene isključivo da raste.

Kingsi su "puštali" Medžik da šutira otvorene trojke, koje je "domaćin" pogađao u visokom procentu, tokom celog meča preko 50 odsto. Trener Sakramenta Luk Volton očigledno na poluvremenu nije uspeo ni najmanje da dopre ni do jednog igrača svoje ekipe, koja se dodatno "raspala" u nastavku.

Orlando je i u trećem kvartalu uništio odbranu Kingsa i postigao 35 poena, pa se u poslednjih 12 mnuta ušlo sa +35... Sakramento je dobro počeo poslednju četvrtinu, Bogdanović je pogodio dve brze trojke, ali vremena, a ni kvaliteta, da se zaostatak barem uradi nešto sem da značajno, ali nedovoljno smanji zaostatak.

Posebno zabrinjavajuća stavka bila je ta što je Sakramento do maltene kraja treće četvrtine imao nula poena postignutih u tranziciji, segmenta igre od kojeg inače "živi" i u kojem je izuzetan. Utakmicu je obeležila nova teška povreda Džonatana Ajzaka, mladog krilnog igrača Orlanda, koji je povredio isto koleno zbog kojeg je morao na dužu pauzu u februaru.

 

On je iznet sa terena i, kako stvari stoje, očekuje ga nova duža pauza jer deluje da je u pitanju povreda ligamenata kolena.

Najbolji akter utakmice bio je Nikola Vučević sa 23 poena i 11 skokova. Terens Ros je ubacio 25, a Eron Gordon 22 poena. Na drugoj strani najefikasniji je bio mladi Heri Džajls sa 23 poena i osam skokova. Foks je imao 13, a uz Bogdana su po 12 ubacili Dekuan Džefris i Badi Hild.

Sakramento naredni meč igra u utorak od 20.30 protiv Dalas Maveriksa (TV B92), dok Orlando nekoliko sati kasnije igra protiv Indijana Pejsersa.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading