NBA SE NASTAVLJA POSLE PET MESECI PAUZE: Kreće ludilo u Diznilendu!

Autor: Marija Stefanović

Sport

30.07.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavlja se borba za NBA titulu i to u "mehuru" u Diznilendu!

Diznilend

Najjača liga sveta startuje u noći između četvrtka i petka mečom Nju Orleansa i Jute (00.30), nakon četiri i po meseca pauze zbog situacije sa koronavirusom.

U nastavku sezone 22 tima boriće se za šampionski prsten i to 13 ekipa sa Zapada i devet sa Istoka i svi mečevi biće odigrani u Diznijevom svetu na Floridi, bez prisustva publike. Tokom regularnog dela, koji će trajati do 14. avgusta, ekipe će odigrati po osam utakmica, a zatim će biti odigran klasičan plej-of sa 16 ekipa.

Paspalj: Ostali timovi gde ima naših igrača nisu u najboljoj poziciji

U završnici lige biće i jedna mala izmena, odnosno, biće uveden plej-in, što znači, ako razlika između osmog i devetog tima bude manja od četiri pobede, odigraće još dva dodatna meča.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

Paspalj: Nadam se da će Jokić biti mnogo bolji nego na početku sezone, Denver ima priliku da napravi dobar rezultat

Prvi put će se u istoriji takmičenja NBA liga odigrati prema ovom sistemu, a legendarni košarkaš Žarko Paspalj (54) ističe za Srpski telegraf da ovo može postati i standardna forma.

RepublikaFoto: Telegraf/VLukić
Žarko Paspalj

KVOTE ZA TITULU

1. Lejkersi 3,25

2. Milvoki 3,50

3. Klipersi 3,60

4. Toronto 16,00

5. Boston 17,00

.....

9. Denver 23,00

- Kako čujem, sve je odlično organizovano, bez ikakve greške. Tako da me ne bi čudilo da ovaj sistem postane standardan ako se pokaže kao uspešan. NBA liga još jednom je pokazala da je iznad svih ostalih i da niko ne može da se meri sa ovim takmičenjem. Evroliga, ABA liga i ostale organizacije mogu samo da gledaju i da uče - poručuje Paspalj.

150 miliona dolara NBA liga potrošila na organizovanje takmičenja u Orlandu

Nekadašnji reprezentativac očekuje dobre partije srpskog košarkaša Nikole Jokića i u nastavku takmičenja.

- Nadam se da će Jokić sad biti mnogo bolji nego na početku sezone. Denver ima šansu da ove sezone napravi dobar rezultat. Ostali timovi gde ima naših igrača nisu u najboljoj poziciji - zaključuje Paspalj.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading