"Zvezdu i FMP niko ne gleda, to su prijateljske utakmice!"

Autor: SportKlub/Republika

Sport

28.07.2020

16:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović ponovo se dotakao teme igranja FMP-a u ABA ligi, a tome je govorio za Sport klub.

RepublikaFoto: Starsport
Ostoja MIjailović

Partizan je na Skupštini tražio isključenje FMP-a iz lige zbog sukoba interesa, jer tvrde da taj klub kontrolišu ljudi koji vode Zvezdu.

- Partizan nije neko ko može da vrši arbitražu. Mi smo nadležnim organima poslali sve potrebne dokaze koji su potpuno jasni.

- Mislili smo da će to Skupština ABA lige moći, ali oni nisu rekli ni da ni ne. Videćemo kako će reagovati na dokaze koje smo im dostavili. Ponavljam, naš cilj je jedino da se timovi takmiče ravnopravno - kaže predsednik Partizana.

Mijailović je zatim pojasnio zašto misli da FMP i Crvena zvezda ne bi trebalo da igraju u istoj ligi.

RepublikaFoto: Starsport

- Možda mi je i jasno zašto manji klubovi ćute, ali ako svi stalno budemo ćutali to neće voditi nikuda – onda ćemo ceo život biti u prekršaju, a košarka će gubiti na kvalitetu i zanimljivosti.

- Utakmice ta dva tima niko ne gleda ni na televiziji, ni u hali jer se one praktično igraju kao prijateljske. To tako ne treba da funkcioniše.

- Imali smo primer u fudbalu gde je filijala FK Crvena zvezda ‘FK Grafičar’ izborio plasman u elitni rang takmičenja, ali je iz moralnih razloga odbio da nastupi u Superligi. Ne želim rasprave, ovo je pitanje ugleda srpske košarke - rekao je Ostojić u razgovoru za Sport klub.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading