ON MOŽE SVE: Jokić igrao pleja i vodio Denver do prve pobede posle korone!

Autor:

Sport

22.07.2020

21:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Denvera savladali su Vašington sa 89:82 u prvom pripremnom meču pred nastavak NBA sezone.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

Prisustvovali smo jednoj od bizarnijih košarkaških utakmica u poslednjih nekoliko godina jer je Denver bio bez gotovo svih bekova. Jedini u rosteru koji pokriva tu poziciju bio je Troj Denijels.

Zbog toga je centar iz Sombora morao da igra plejmejkera od prvog do poslednjeg minuta, a rotaciji je bilo samo osam košarkaša. Na meču nisu igrali Džamal Mari, Geri Heris, Vil Barton, Tori Kreg, Majkl Porter junior i Monte Moris

Jokić je odigrao solidnu utakmicu završivši je sa 16 poena (3/5, 8/8 bacanja), sedam skokova, sedam asistencija i osam izgubljenih lopti.

Utakmica je od starta bila čudna jer je Denver izveo veoma visoku petorku u kojoj je Nikola Jokić igrao plejmejkera, Džeremi Grant beka i Bol Bol krilo. Nagetsi su odmah stali u zonu i tokom svih 40 minuta igre su na ovaj način branili napade Vizardsa. Mladi Bol Bol je pokazao o kakvom se talentu radi sa nekoliko sjajnih poteza u prvoj četvrtini. Jokić je isto bio dobar i za osam minuta, koliko je igrao u 1/4, imao je šest poena, dva skoka i tri asistencije. Desetkovani Denver vodio je posle prve četvrtine sa 24:19.

U drugoj deonici videli smo mnogo grešaka, kako od Nagetsa, tako i od Vizardsa. Lošu košarku smo gledali, a na pauzi je Denver imao +6, 42:36..

Jokić je u trećoj četvrtini razigrao, pogodio je trojku i nekoliko puta je lepo asistirao Bolu koji je pravo osveženje u igri Nagetsa. Vašington se držao sve vreme i u četvrtoj deonici gledali smo egal meč. Nikola nije igrao u završnici u kojoj je Troj Denijels sa nekoliko koševa zaredom prelomio utakmicu. Jedini bek u ekipi na kraju je postigao 22 poena i bio je najefikasniji.

Bol Bol je ostvario učinak od 16 poena, 10 skokova i šest blokada, a Džeremi Grant je ubacio 10 poena. U poraženom sastavu Rui Hačimura je postigao 18 poena, Troj Braun 12, a Iš Smit deset poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading